Došlo je "5 do 12"
0

Dubioza kolektiv i novim albumom "udara u glavu"

Sarajevo-x.com
Dubioza kolektiv je objavila pjesmu "Vidi, vidi, vidi", singl koji najavljuje objavljivanje novog albuma "5 do 12".

Nakon albuma "Firma ilegal" iz 2008. godine, koji je doživio izvrstan prijem kod publike i kritike u regionu, te nakon blizu stotinu odsviranih koncerata u 2008. i 2009. godini, Dubioza kolektiv se odlučio za stvaranje još jednog albuma na bosanskom jeziku.

"5 do 12" predstavlja logičan nastavak "Firme ilegal". Ovo je još jedno kratko i jasno djelo sa devet pjesama, koje udaraju "direktno u glavu". Inspirisano je, kako ističu iz benda, korumpiranim vlastodršcima koji se brinu samo za svoje vlastite interese, birokratijom, recesijom, razornim nacionalizmom i stanovništvom na rubu siromaštva.

Album "5 do 12", četvrti studijski album Dubioze, je sniman u Sarajevu u studiju Skirlibaba, a producent je Brano Jakubović. Na albumu se kao gosti pojavljuju frontman Plavog orkestra Saša Lošić - Loša te makedonski bend Superhiks.

Datum objavljivanja četvrtog Dubiozinog studijskog albuma je 12. april 2010. Za razliku od ranijih albuma, bend je ovaj put odlučio komunicirati direktno sa publikom i zbog toga će ovo izdanje biti postavljeno na www.dubioza.org na besplatan download.

Svi oni koji budu željeli da kupe izdanje na CD-u moći će ga nabaviti na koncertima.