Muzika
200

Deen: Dubioza kolektiv bi bila savršen predstavnik BiH na Eurosongu

Piše: J. H.
Ako je suditi prema komentarima čitatelja portala Klix.ba, bh. bend Dubioza kolektiv bila bi najpoženiji predstavnik Bosne i Hercegovine na Eurosongu koji se održava naredne godine u Austriji.

Nakon što smo jučer objavili vijest da je Bosna i Hercegovina prijavljena na Eurosong u Beču i pitali čitatelje portala Klix.ba koga bi voljeli vidjeti kao predstavnika BiH u izboru za najljepšu pjesmu Evrope, većina je izabrala najpopularniji bh. bend Dubiozu kolektiv.

Nedugo nakon objave, na Facebooku je osnovana grupa "Želimo Dubiozu kolektiv na Eurosongu" koja je u nešto manje od 24 sata skupila više od 2.800 članova.

Incijativu Dubioze na Eurosongu je podržao i nekadašnji predstavnik BiH na Eurosongu, Fuad Backović Deen.

"Mislim da je to sjajna ideja. O Dubiozi mislim sve najbolje i apsolutno podržavam incijativu. Dopada mi se to što oni rade i način na koji pristupaju muzici. Mislim da bi bili savršeni predstavnici", kaže Deen za Klix.ba.

Naš sagovornik kaže da bi Dubioza bila veliko osvježenje na Eurosongu i da imaju velike šanse.

"Teško je prognozirati rezultate. S obzirom na njihovu dosadašnju karijeru, mislim da bi mogli napraviti vrlo zapažen rezultat. Bili bi potpuno drugačiji predstavnici BiH od svih dosadašnjih", dodao je Deen koji je našu zemlju predstavljao na Eurosongu 2004. godine.

On je izrazio žaljenje što je učestvovanje BiH u izboru za pjesmu Evrope u protekle dvije godine.

"Mislim da je nama taj festival potreban i da je to velika promocija BiH i naše muzičke scene", kaže naš sagovornik.

Ipak, iz Dubioze su jasno poručili da ih ovo takmičenje ne zanima.