Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U ovoj pjesmi nije priznao da je derpe jer on to nije ni krio!Farrukh Bulsara ili Fredy mc je roden u zanzibaru i bio je gey bez potrebe da to govori kroz pjesmu!To sto njegova kronicarka hoce malo paznje na godisnjicu pa provaljuje nema veze!
Bismillah! No, we will not let you go. (Let him go!)
Za ovih četrdeset godina prvi put čujem da se ovdje radi o rock operi. O pjesmi u kojoj je dio izveden kao da se radi o operi (i to klasičnoj), to da, ali opera je cleovito djelo, a ne samo jedna pjesma. Tommy grupe The Who je primjer rock opera, pa imamo domaću rock operu Gubec Beg (gdje je najpoznatiji izvođač, barem meni) Josipa Lisac. A Night At The Opera, album grupe The Queen gdje je Bohemian Rhapsody, nije rock opera.
Ne kontam ove minuse?
Par minusa je (pretpostavljam) od strane osoba pogođene sujete, iz ranijih prilika, za razliku od njih ja ne provjeravam kome se to moj komentar nije svidio. A razlika - pretpostavljam kao i urednicima Klixa - misli ako je u naslovu albuma Opera da se onda radi o operi kao muzičkom djelu. Meni je svejedno, bit će dobro ako su album ikada poslušali.
Bolji parovi od ovog!
Bismilah