Poruka organizatora
96

Bryan Ferry će na Jahorini napraviti istu atmosferu kao i na američkoj turneji

M. A.
Otvaranje skijaške sezone 7. decembra na Jahorini obilježit će koncert Bryana Ferryja, planetarno popularne zvijezde, za koji već vlada veliki interes kako u BiH tako i u cijeloj regiji.

Kako ističu iz Olimpijskog centra Jahorina, svjetski zimski centri ne nude svojim gostima samo dobro uređene ski staze, prateće sadržaje i udoban smještaj. Ponuda je mnogo šira i obuhvata kompletno iskustvo i vrhunsku zabavu. Govore kako Jahorina vremenom slijedi taj trend.

Ističu kako su prethodnih godina uložena značajna sredstva u staze, žičare, smještajne kapacitete, a povodom otvaranja zimske sezone održavani su veliki koncerti vodećih regionalnih muzičkih zvijezda.

"Bryan Ferry i OC Jahorina, kombinacija u koju je rijetko ko vjerovao, se ostvaruje. Jahorina je zaslužila da ugosti jednu ovakvu muzičku legendu. Postoji dosta sličnosti koje nas povezuju s Bryanom. Njegova glavna navika je 'da noćima razmišlja o tome šta se sve može promijeniti na svijetu,' kao što i mi želimo da našim radom i projektima, od kojih je jedan i ovaj koncert, promijenimo sliku o Jahorini i da pokažemo da smo zaista svjetski ski centar", istakao je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Ističu i to da je koncert Bryana Ferryja od izuzetnog značaja za Jahorinu koja želi, poslije Zimskih olimpijskih igara 1984. i legendarnog Vučka, vratiti svjetski sjaj.

"Prethodna dva mjeseca imamo pune ruke posla. Koncert Bryana Ferryja je produkcijski vrlo zahtjevan projekt. Sada, kada smo prošli sve početne faze pripreme, mogu slobodno kazati da nas na Jahorini očekuje dva sata audio-vizuelnog spektakla po svjetskim standardima, sve ono što je publika vidjela i doživjela na američkoj turneji. S Bryanom na Jahorinu dolazi njegov tim od 25 vrhunskih profesionalaca koji će s nama zajedno sedam dana raditi na završnim pripremama vodeći računa o svim detaljima i posipajući cijeli događaj zlatnom prašinom. Svi ljudi s kojima sarađujemo na Jahorini su izvrsni i dišu za ovaj koncert", kazala je Milena Mijatović, vlasnica i direktorica banjalučke agencije Mint koja je partner OC Jahorina u organizaciji nastupa bivšeg lidera grupe Roxy Music.