Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
s ja se u potpunosti slažem
baš ste svi jadni, brit je baš zakon, ak vam se ne sviđa, ko vas tjera da je gledate
za ovog brata: ti nisi normalan!!!!!!!!! potrazi profesjonalnu pomoc
britney je naj-to je shvatila uk- pa cete i vi jednom
ma daj neseri
Pitanje: Da li je muslimanima dopusteno slusanje Zapadnjacke (katolicke) muzike. Ja naprimjer rado slusam:Lucioano Pavaroti Carmina Burana, Handel Mozart... Koji je stav islamske uleme po ovom pitanju? Odgovor: Slusanje muzike, bilo to ozbiljne, zabavne, narodne ili bilo koje druge vrste je pitanje po kojem se je razisla ulema. Poznato je da se "Selefu salih", nasi dobri preci, nisu razilazili po zabrani slusanja muzike sve do pojave Ibn Hazma r.h. u Andeluziji, koji je dozvolio slusanje pojedinih instrumenata, te ga je u njegovom misljenju slijedio pravnik i ucenjak malekijskog mezheba Ibnu-l-Arabi, takodjer iz Andeluzije, te od savremenih ucenjaka dr. Jusuf El-Qaradawi i shejh Muhammed El-Gazali r.a.. U posljednje vrijeme kada je muzika postala nesto "neizbijezno" kod vecine ljudi pa i kod muslimana, pojedina ulema je odobrila slusanje muzike ali pod nekim uvjetima. Od tih uvjeta je da tu muziku ne prate Islamom zabranjene stvari. Dokazi obiju strana su obzirni a muslimanu preostaje ili da radi po olaksici i slijedi tu manjinu uleme ili da se kloni sumnjivih svari, a u cemu je sigurno spas i Allahovo zadovoljstvo. Poslanik , sallallahu alejhi we sellem, kaze:"Ko se ostavi sumljivih stvari, sacuvao je svoju vjeru i cast" (Buharija i Muslim) Kroz islamsku povijest se jasno uocava da prvi muslimani nisu pridavali Dunjaluku veliku paznju, jer su bili svjesni svoje misije na ovome Dunjaluku i njegove prolaznosti. Pa mozda zato i jesu bili prvaci u svijetu i dostojni Allahovih rijeci: " Vi ste narod najbolji od svih koji se ikada pojavio: trazite da se cine dobra djela, a od nevaljalih odvracate, i u Allaha vjerujete".(3/110). Takodjer je uocljivo da su prvi razlozi slabljenja muslimana i islamske drzave bili njihovo uvodjenje u svoju svakodnevnicu dunjalucka nasladjivanja i udaljavanje od istinskog Islama, kojeg nam je dostavio i prezentirao Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem. Nepobitno je da se muzika ubraja u jednu vrstu dunjaluckih nasladjivanja, a koji je ujedno i dobar nacin slabljenja imana i okamenjivanja srca. Mozda ce neko reci da u muzici nalazi smirenje za dusu i da njome moze nakratko pobjeci od zivotnih problema. Na prvi pogled to moze biti tacno, ali ta teorija se ne odnosi na jednog muslimana, jer njen uticaj na dusevnu smirenost je kratkotrajan i stetan za vjernikovo srce, koje muzikom moze samo da okameni i otvrdne. Muslimanu nije potrebna muzika da bi nasao svoj smiraj i odmor, o­n ga moze naci u Poslanikovoj , sallallahu alejhi we sellem, praksi kojom nam pokazuje pravo smirenje za dusu i odmor, za kojim zudi svako srce i svaka dusa. Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, kada bi ga spopala kakva briga ili mu bilo tesko, spas trazio u namazu. Takodjer, nebi trebali zaboraviti ucenje Kur'ana, sto je najbolji vid spominjanja Allaha dz.s. i time nase duse uzdizati i smirivati. Molimo Uzvisenog Allah da nam osvijetli Pravi put i ucvrsti nas u imanu.
Britney No 1, je super, neka pica ko sta hoce, ona je legenda,a sada je dokazala i da jeste, odavno i bila. tko je ljubomoran nek crkne :-)
joj je se meni ova britney ofucala
Ma bezveze je picka.. Nezna se jebati.. Nezna ga popusiti.. Pa da makar zna spremiti sta za jesti, nezna ni to.. Nista ba od nje..
glupaca glupa grozna blaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh neznam sta da kazem za "nesto" sto se zove BRITNEY fujjjjjjjjjjjjjj fyyyyfaaannnn....bljak ...
Birtney No 1 u mom podrumu !!!
Američka kita.
fuj ova Britni ko zaba, samo je treba dobro ishamarati.
Kylie upala, ha ha ha ha!!
Rado bih ja njoj "I did it again" and again, and again, and again, and again,and again,....