Emotivna najava
125

Božo Vrećo održat će prvi koncert u Kanadi: Umjetnik anđeoskog glasa koji liječi dušu

Klix.ba
Bh. interpretator sevdalinki Božo Vrećo održat će 19. oktobra koncert u pozorištu "Isabel Bader" u Torontu. Plakati koji najavljuju njegov koncert su već objavljeni i publika ga očekuje s oduševljenjem.

U obavijesti za koncert Kanađani su citirali New York Times koji je našeg muzičara opisao na sljedeći način: "Sinonim za potpunu slobodu. Umjetnik anđeoskog glasa koji liječi dušu i otvara srca".

Ovo će biti prvi Vrećin koncert u Kanadi koji najavljen kao "jedno veče čistog blaženstva sevdaha".

Vrećo je izrazio sreću zbog ovog zakazanog koncerta koji će ujedno biti njegov rođendanski poklon s obzirom da 18. oktobra slavi 35. rođendan.

"Božo Vrećo, božanski izvođač, autor i kompozitor sevdalinke, tradicionalnog žanra narodne muzike iz BiH, simbol je nove generacije sevdaha. Izdvaja se kao najzanimljiviji i najbolje poznati izvođač i tekstopisac u posljednje vrijeme. Ovaj lirski tenor s ogromnim vokalnim rasponom, neobičnim glasom i vizualnim identitetom izaziva oluje entuzijazma i nadahnjuje publiku na potpuno rasprodanim koncertima širom svijeta. Božo Vrećo je muškarac i žena i ta se dualnost može vidjeti u svim segmentima njegovog stvaranja", navodi se u opisu događaja na društvenim mrežama.

Nakon koncerta u Torontu, odlazi u Chicago gdje će obradovati bh. dijasporu još jednim nastupom.