Ramazan na jugu
460

Mostarci uživali u tradicionalnom iftaru ispod Starog mosta

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Prema ideji Info servisa za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar, u posebnom ambijentu ispod Starog mosta večeras je organizovan iftar. Pripremljeno je 600 iftara, prisutni su bili mladi iz Mostara, ali i mnogih drugih sredina.

"Ovo je treći po redu iftar koji organiziramo ispod Starog mosta, uvijek je to za mlade Mostara i i drugih gradova. Večeras su ovdje sa nama i omladina iz Konjica, Jablanice, Prozora, Stoca, Čapljine, Sarajeva, kao i nekih sredina iz Srednje Bosne", kazao je Arnel Demirović, koordinator Info servisa za mlade.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar Suljo ef. Cikotić kazao je da je smisao posta i iftara približavanje ljudi, razumjevanje, bogobojaznost kao suština posta.

"Dijeljenjem iftara pojačava se bogobojaznost, kao i razmjevanje drugog i drugačijeg, a vjera se najbolje manifestuje kroz jedinstvo. Omladina ovdje manifestira ljubav prema vjeri i prema svojoj domovini, gradu. Odvajaju svoje vrijeme da pokažu snagu vjere, želje za jednom organizovanijom i boljom budućnošću“, kazao je efendija Cikotić.

Suljo ef. Cikotić pohvalio je rad Info servisa, kao i saradnju sa drugim omladinskim organizacijama, što se odlično manifestira u ovakvim prilikama.