{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maturanti u petak nose boje Bosne i Hercegovine

F
14.5.2013. u 14:08
50
1
Maturanti u petak nose boje Bosne i Hercegovine
50
Maturanti u petak nose boje Bosne i Hercegovine
Nakon tri mjeseca intenzivnih treniga i priprema, sarajevski maturanti će u srijedu na Termalnoj rivijeri Ilidža usavršiti svoje posljednje korake za Maturantsku paradu 2013.
Centralna manifestacija bit će održana u petak, 17. maja, na Trgu djece Sarajeva, kada će sarajevski maturanti, zajedno s maturantima iz šest bosanskohercegoavčkih i 90 evropskih gradova, tačno u podne zaplesati uz Straussovu kompoziciju "Fledermauss-Quadrille".

U Bosni i Hercegovini Maturantsku paradu su prije sedam godina pokrenuli Akademija plesnog pokreta u BiH i plesni klub Romantik, a ove godine predviđa se prisustvo više od 5.000 maturanata.

ASA Prevent grupacija tradicionalno podržava Maturantsku paradu u Bosni i Hercegovini, osiguravajući svim učesnicima majice i kišobrane uz koje će izvesti svoju koreografiju.

Radnici Prevent Safetya iz Goražda ove godine su sašili 1.000 plavih i 1.000 žutih majica u kojima će maturanti u glavnoj pješačkoj zoni Sarajeva, Goražda, Zenice, Tuzle, Travnika, Bihaća i Trebinja, vođeni bubnjevima i pištaljkama, otvoriti 1.000 bijelih kišobrana koje je osigurala ASA grupacija."Željeli smo svim učesnicima Maturantske parade osigurati dovoljan broj rekvizita za koreografiju u nadi da će zajedno s kolegama iz ostalih gradova Evrope i ove godine oboriti Guinnessov rekord u sinhronizovanom plesu. Plave i žute majice u kombinaciji s bijelim kišobranima imaju posebnu simboliku. Naime, to su boje naše države i učesnici na centralnoj manifestaciju u Sarajevu će na Trgu djece Sarajeva koristeći ove rekvizite napraviti zastavu Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz Odjela za korporativne komunikacije ASA Prevent grupacije.

Na ovogodišnjoj centralnoj manifestaciji u Sarajevu maturante će pozdraviti član Predsjedništva BiH Željko Komšić, ministar za mlade, nauku i obrazovanje KS Damir Marjavović, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedzad Koldžo, te Uprava ASA Prevent grupacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: