magazin
10

Katarina Van Derham, bujna plavuša blista i na pragu četrdesetih

Klix.ba
Katarina Van Derhman je rođena 1977. godine u Slovačkoj, a devedesetih godina se preselila u Californiju. Njena karijera je bazirana na modelingu, pored toga je uspješna glumica i poduzetnica, a za sebe kaže da je filantrop.

Kao model, Katarina je krasila više od 60 naslovnica svjetskih časopisa i pojavila se u emisijama više od 600 medijskih kuća, uključujući CNN, FOX i NBC. Ova plavuša je bila svrstana i na listi najseksipilnijih žena svijeta. Njen ugledni status u svijetu modelinga i ljepota osigurali su joj mjesto žirija na mnogim izborima za miss.

Katarina je osnivačica, urednica i direktorica lifestyle magazina Viva Glam osnovanog 2012. godine. Ovaj magazin nudi pristup tradicionalnom načinu života, sa snažnim naglaskom na veganstvo i organsku hranu te skreće pažnju na okrutnost prema životinjama u svrhu proizvodnje odjevnih predmeta.

Bujna ljepotica živi zdravim načinom života, veganka je od svoje dvadesete godine i velika je ljubiteljica životinja kojima nastoji osigurati siguran dom. Budući da se preziva Van Derhman, može se zaključiti da ova rođena Slovakinja ima i holandskih korijena, što joj uz američki šarm osigurava neprevaziđeni sekspil.