magazin
3

Lil Wayne je možda inspirirao Hillary Clinton da održi govor

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Fanovi američkog repera Lil Waynea špekuliraju da su njegovi tekstovi inspiracija za veliki govor koji je održala kandidatkinja za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Hillary Clinton.

"Kada nema stropova, nebo je granica", poručila je Clinton u govoru u kojem je naciji ponudila viziju Amerike, suprotnu od one koju nudi republikanac Donald Trump.

Sljedbenici američkog repera na Twitteru su ukazali na to da je kandidatkinja Clinton vjerovatno pod utjecajem slogana Lil Waynea.

S druge strane, bilo je i onih koji su pisali da se možda samo radi o slučajnosti jer je taj slogan vrlo česti i uobičajena je fraza.

Hillary Clinton je pozivajući se na činjenicu da je prva žena kandidatkinja za Bijelu kuću, izjavila kako se treba osloboditi barijera i razbiti stakleni plafon. Na ovu prozivku fanova američkog repera nije bilo odgovora od tima Hillary Clinton, a u raspravu se uključio i sam Wayne.

On je rekao novinarima da mu je to uredu, ali da još uvijek nije poslušao govor. Kasnije je na Twitter profilu objavio poruku podrške za predstavnicu demokrata.