Svijet
2

Sjajan govor Michelle Obama: Svaki izbori su borba za moć i to je jedina istina

Klix.ba
Supruga trenutnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, prva dama Michelle Obama je otvoreno podržala kandidatkinju za predsjedničke izbore Hillary Clinton.

Na konvenciji demokrata održanoj u ponedjeljak, govorila je i Michelle Obama, koja je otvoreno podržala Hillary Clinton i privukla pažnju prisutnih.

"U ovim ali i drugim izborima se radi samo o tome ko će imati moć da pozitivno utječe na našu djecu, učini ih sigurnim i ostavi nešto dobro generacijama koje dolaze. U ovim izborima postoji samo jedna osoba za koju vjerujem da može iznijeti tu odgovornost, samo jedna osoba za koju smatram da je zaista kvalificirana da bude predsjednica Sjedinjenih Američkih Država, a to je naša prijateljica Hillary Clinton", poručila je Obama.

Dodala je kako vođe poput Hillary Clinton imaju hrabrosti da se pobrinu za stvari, te povedu ostale sa sobom. Spomenula je i svoje dvije kćerke, kazavši kako svi uzimamo zdravo za gotovo činjenicu da žena može biti predsjednica Sjedinjenih Američkih Država.

"Nemojte dopustiti da vam iko ikad kaže da ova zemlja nije sjajna, da je nekako opet moramo napraviti sjajnom", kazala je Obama, aludirajući na Trumpovu kampanju o tome kako će Ameriku ponovo napraviti sjajnom i dodavši kako je Amerika već najbolja zemlja na svijetu.

"Do novembra moramo napraviti ono što smo napravili prije četiri i osam godina, moramo pokucati na svaka vrata, doći do svakog glasa, uložiti u to svu snagu, strast i ljubav prema ovoj zemlji kako bismo izabrali Hillary Clinton kao novu predsjednicu Sjedinjenih AMeričkih Država", poručila je Michelle Obama.