Online koncert 18. aprila
13

Lady Gaga pozvala svjetske čelnike da doniraju za sredstva za istraživanje koronavirusa

E. Sk.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Pjevačica Lady Gaga pozvala je svjetske čelnike, uključujući šeficu Evropske unije (EU) Ursulu von der Leyen i kanadskog premijera Justina Trudeaua, da doniraju za sredstva za istraživanje koronavirusa.

Gaga traži donaciju za Gavi, organizaciju koja pomaže vakcinaciju djece širom svijeta protiv smrtonosnih zaraznih bolesti i Koaliciju za inovacije spremnosti za epidemije (CEPI), u nastojanju da pronađe lijek za koronavirus, piše Cover Media.

Osim toga, dok je svijet "u zastoju" usred pandemije koronavirusa, Gaga radi na svom koncertu "One World: Together at Home", koji će 18. aprila predstaviti američki televizijski voditelji Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon i Stephen Colbert.

U koncertu će učestvovati brojne zvijezde kao što su Stevie Wonder, Elton John, Paul McCartney, Billie Eilish, Alanis Morissette, John Legend, Billie Joe Armstrong iz grupe Green Day, Andrea Bocelli, Eddie Vedder iz Pearl Jama i Chris Martin iz Coldplaya.

Njenu ideju podržali su Svjetska zdravstvena organizacija i udruženje "Global Citizen" koje se bori protiv siromaštva.

"Srce mi je puno boli i topline za ljekare i sestre koji spavaju u automobilima kako bi bili sigurni da neće zaraziti svoje porodice. Mi vam se divimo", poručila je Gaga.

Gaga je prikupila više od 54,8 miliona američkih dolara za napore u borbi protiv koronavirusa u samo sedam dana. Prijenos koncerta će biti i na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.