Posljednje pripreme u toku
0

Zvijezda X-Mena na SFF dolazi na motoru

Piše: A. Panjeta
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Michael Fassbender, zvijezda filmova X-Men: First Class, Tarantinovog hita Inglorious Basterds, novih filmova Jima Jarmusha i Ridley Scotta koji su tek u produkciji, te filma Jane Eyre koji se prikazuje u okviru programa Open Air sarajevo Film Festivala, prema Sarajevu će iz Londona krenuti na motociklu.

Najavio je ovo direktor SFF-a Mirsad Purivatra na press konferenciji održanoj povodom najave otvaranja 17. Sarajevo Film Festivala koje će se održati u petak 22. jula. Festival će biti otvoren na zvaničnoj ceremoniji u Narodnom pozorištu, a film koji ga otvara u Open Air programu biće Le Havre finskog reditelja Akija Kaurismakija.

"U posljednjem momentu dobili smo potvrdu da će jedan od gostiju ovogodišnjeg SFF-a biti Michaek Fassbender, čovjek koji je zabilježio brojne uloge u hollywoodskim filmovima, i koji će u narednom periodu zasigurno dominirati filmskom scenom. Čast nam je kad možemo ugostiti glumce prije nego postanu planetarno poznati, kao što je bio slučaj sa Danielom Craigom kojeg smo ugostili malo prije nego će postati popularan kao James Bond", kazao je na press konferenciji Purivatra.

Osim njega, u posljednjem momentu gostovanje je potvrdio i veći dio ekipe filma "Čuvar" koju će predvoditi irski reditelj John Michael McDonagh. Na press konferenciji na kojoj je najavljeno sutrašnje otvaranje objavljen je i nastavak saradnje SFF-a i HT Eroneta. Kako vremenska prognoza nije naklonjena prvim danima Festivala, sve je spremno i za slučaj kiše kada bi se projekcije iz Open Aira preselile u Skenderiju, Vatrogasca u Meeting Point, programa Laško Summer Nights u Cinema City, te Ljetnog kina Novi Grad u salu Općine Novi Grad.

U međuvremenu, posljednje pripreme za početak 17. izdanja SFF-a su u toku, i možete ih vidjeti u foto-galeriji koju vam donosimo.