Festival MESS
5

Zlatni lovorov vijenac za razvoj scenske umjetnosti dodijeljen BH Telecomu

Klix.ba
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Zlatni lovorov vijenac za razvoj scenske umjetnosti odlukom Direkcije Festivala MESS dodijeljen je kompaniji BH Telecom za dvadeset godina kontinuirane finansijske podrške ovom festivalu.

Povodom ovog svečanog čina kojim je na najbolji način najavljen predstojeći, 57. Festival MESS, Nihad Kreševljaković, direktor Festivala, posebno je istakao kako su zahvaljujući kontinuiranoj podršci kompanija poput BH Telecoma, Sarajevo i Bosna i Hercegovina danas važan teatarski, umjetnički i općenito kulturni centar, koji njeguje duh internacionalizma kao važnog aspekta identiteta naše zemlje i njenih građana i građanki.

"BH Telecom je od svog osnivanja 2002. godine (kada sektor telekomunikacija postaje samostalno Javno preduzeće), a indirektno i prije toga, kroz Javno preduzeće PTT saobraćaja BiH, bio neizostavni dio razvoja Festivala. Ne postoji niti jedna druga kompanija koja je u smislu kontinuiteta više vezana za Festival MESS od BH Telecoma. Praktično su BH Telecom i Festival MESS zajedno prolazili kroz različite izazove od 1992. godine i na različite načine razvijali ideju o važnosti jačanja veza i komunikacija između Bosne i Hercegovine i svijeta", objasnio je Kreševljaković odluku Direkcije prilikom dodjele ove nagrade.

Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Foto: Kemal Softić/Klix.ba

Duljko Hasić, izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma, rekao je kako im ova nagrada mnogo znači jer dokazuje opredjeljenost ka društveno-odgovornoj politici BH Telecoma, posebno u segmentu razvoja kulture i umjetnosti.

Prethodni laureati ovog priznanja su Bosnalijek, Giorgio Ursini Uršić, Goethe Institut, Oslobodjenje i BHRT.