Kultura
0

Završen foto-safari u Doboju

SRNA
Doboj
Doboj
U Doboju je danas završena kulturno-umjetnička manifestacija Foto-safari "Doboj-Ozren 2011", na kojoj je učestvovalo 75 fotografa iz 12 gradova BiH i Srbije.

Učesnici Foto-safarija danas su posjetili i fotografisali izložbene eksponate gradskog muzeja, park "Heroja" i stari dio grada, kao i srednjovjekovnu tvrđavu "Gradina", gdje je organizovana završnica druženja, tokom koje je predsjednik Foto-kino kluba ''Doboj'' Zoran Lazić, uručio zahvlanice učesnicima manifestacije.

   Lazić je rekao Srni da je najstariji učesnik prvog foto-safarija na području opštine Doboj bio sedamdesetšestogodišnji Dragutin Radan, nosilac zvanja "majstor fotografije" iz Viteza, a najmlađi devetnaestogodišnja Jelena Vukeljić, foto-amater iz Doboja.

   On je podsjetio da je jučer, prvog dana foto-safarija, bio organizovan odlazak do manastira Svetog Nikole na Ozrenu, sa kraćim usputnim zadržavanjem radi fotografisanja, te obilazak i snimanje okoline manastira, rijeke Jadrine, Orlovog i Goranskog jezera, kao i Etno naselja "Kotromanićevo".

   Povodom održavanja Foto-safarija, sinoć je u Umjetničkoj galeriji u Doboju otvorena peta izložba umjetničke fotografije pod nazivom "Foto BiH - Doboj 2011", na kojoj su se predstavila 44 autora sa 122 fotografije.

   Organizator Foto-safarija i izložbe umjetničke fotografije je Foto-kino klub ''Doboj'', u saradnji sa dobojskim Centrom za kluturu i obrazovanje.