Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SEVDAH je još nešto što trebamo izvoziti u večim količinama i pokazati svijetu kako to BOSANAC I HERCEGOVAC doživljava SEVDALINKU. Možeš nam uzeti i Tornjaka i Vlašićku pramenku i naša jela ali SEVDALINKU i da hočeš ne možeš jer ti Bog nije dao kao BOSANCU I HERCEGOVCU da je iz duše otpjevaš.
A da li je nastupio Kralj Sevdaha sa konjskom facom HAlid Beslic,koji nije otpjevao 2 sevdalinke u zivotu? I kod tih Hrvata svasta prolazi.
"... nastupili su: Ibro Bublin, Azra Husarkić, Ivan Jelić, Ante Prkačin, Reuf Feković, Sejo Pitić, Divanhana, Ibrahim Jukan, Merima Njegomir, Enes Begović, Nedžad Salković i Narodni orkestar" - sve žnj, odnosno treća klasa. Kad više nema Safeta, Zehre, Zaima i Himze, otišla je i sevdalinka. Ostaju nam samo CDovi, LPovi i video zapisi
Ako nije nastupio Bozo Vreco,koncert je propao :D
Jeko taj?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ko je turio Mitu bekriju u repertoar sevdalinki?! Ja stručnjaka, hljebe!
Bekrija je Turska rijec,a pjesma je iz Juzne Srbije,gdje imas vise Turcizama nego u Bosni. Sama riječ potječe od arapske riječi "sawda" što znači "crna žuč", a u turskom jeziku, ovaj pojam se veže za isjecaj melanholije.
Reče čovjek čiji je nik: SDA Seljačka Mafija... Trostruko si se diskreditovao; muč, ne zbori.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
burek u svemiru
smeće, otpad, klix, šljam, blaga, smrad, ruglo
Aaa klix jedi govna
šta sam janjetine pojeo i piva popio uz sevdalinku na uho.