Kultura
37

Zagreb: Sevdah i ove godine napunio dvoranu "Lisinski"

Anadolija
Foto: Ilustracija/Lisinski.hr
Foto: Ilustracija/Lisinski.hr
U velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu održan je tradicionalni koncert "Sevdah u Lisinskom“ koji je i ove godine bio rasprodan.

Dvorana Vatroslava Lisinskog večeras je od 20 sati bila popunjena do posljednjega mjesta, što znači da je u sevdahu došlo uživati preko 1.500 ljudi.

Voditelj programa posebno je u publici pozdravio zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i kako je rečeno, velikog ljubitelja sevdaha i sevdalinki, Miroslava Ćiru Blaževića.

Koncert je otvorio zagrebački ženski Kulturno-umjetnički zbor Bulbuli pod ravnanjem i vodstvom maestra Ismeta Kurtovića sa pjesmama "Jutros mi je ruža procvjetala" i "Lijepi li su mostarski dućani“.

Nastupilo je ukupno 13 izvođača sa po dvije pjesme, a moglo se čuti najpoznatije sevdalinke poput "Emine", "Moj dilbere", "Mito Bekrijo", "Čuda jada od Mostara grada" i dr.

Uz spomenute Bulbule, nastupili su: Ibro Bublin, Azra Husarkić, Ivan Jelić, Ante Prkačin, Reuf Feković, Sejo Pitić, Divanhana, Ibrahim Jukan, Merima Njegomir, Enes Begović, Nedžad Salković i Narodni orkestar.

Koncert "Sevdah u Lisinkom" održava se tradicionalno svake godine, a na njemu nastupaju ponajveće imena sevdaha s prostora Bosne i Hercegovine i šire.