Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisi svjestan, koliko ovaj festival puni budžet, odnosno, koliko vrati gradu i državi.
..nikad vama sarajlijama ugoditi. Kad nema nista onda se bunite kako vlast nista ne organizuje, ne pravi itd... a kad vam dodje ovakav event vama zao sto neko uzme par stotina hiljada KM i ulozi u razvoj grada i zemlje... kafici se ubise od posla, hoteli isto tako, trgovci i prodavaci suvenira isto tako, budzet se puni kaznama za parking, taxama na goste itd itd.... ali jok, opet vam nesto ne valja....e koja ste vi stoka...
Evo, ko je \'\'dobar\'\' 2400€ za 8 dana Festivala: http://apartmannea.webs.com/
Sarajevo film festival je jedan od događanja u regiji kojom se Sarajevo može pohvaliti i u čemu rastura :D pozdrav iz Širokog Brijega
Pod hitno u parku preko puta BKC-a postaviti par pokretnih WC kabina!!!
bivša kasarna jajce bi se mogla restaurirati i izgraditi odličan festivalski centar. odličan pogled na grad, a i prelijepa zgrada koja propada
www.renesansnakraljevstva.com Igra za svakoga ko voli historiju. Godina je 1460. Postoje sve Europske drzave iz tog vremena,pa tako i nasa Kraljevina Bosna. Kraljevina Bosna je jedna od najmladjih drzava na renesansnim kraljevstvima. Trenutno imamo nesto vise od 300 igraca i imamo samo jedan grad (Zenica), a za drugi nam je potrebno jos oko 200 igraca. U igri upravljate svojim likom. Napredujete kroz levele kojih ima ukupno 5 i odlucujete kojim ce putem ici vas lik, moguce profesije su (krojac,mesar,kovac,mlinar, pekar,stolar), takodjer mozete biti gradonacelnik, svecenik, general, ban, a ako se potrudite mozda cak i kralj. Mozete ici drugim putem i biti lutalica ili pljackas ili samo obicni gradjanin koji voli doci u kafanu i opustiti se uz pivo i zezanciju. Moguce je ozeniti/udati se i osnovati svoju porodicu. Pridruzite nam se i zabavite se. Mozda vam se igra na pocetku ucini teska, ali odmah prvi dan cete dobiti poruku od svog licnog mentora koji ce vam pomoci da shvatite igru.
Da \"analitičar\" zaista je veoma teško u sarajevskoj centralnoj zoni pronaći ili obezbjediti prostor za festivalski centar. Možda bi se moglo pokušati prekriti rijeku Miljacku negdje u okolini novog mosta koji je u izgradnji, pa na takvom platou pokušati izgraditi festivalski centar. To je tehnički izvodljivo, ali i veoma skupo.
hoćemo festivalski centar? samo, gdje?
Pa \"sarajlija\" ako jednog dana ti i ja budemo gladovali, veće su nam šanse da dobijemo obrok u nekoj od narodnih kuhinja ako u grad priliva više novca.
Sta mi obicni smrtnici imamo od toga.Da se potrosi i milijarda obican covjek ne vidi nista od toga.Rezervisani hoteli pije se trosi se gdje su pare ko je dobar.
Neka, neka, što više turista to više novca. Svaka čast anđelima i melecima i njihovoj čestitosti, ali oni su uglavnom finansijski šuplji. Od svih anđela i meleka, samo je jedan najvažniji: MUŠTERIJA.
Cuj \"jedan Zagreb, Ljubljana...\" ,ovo je zaista komicno ! Sta li je sa ovim \"jedan\" A.Dz. htio da kaze ?
spavam danju radim nocu za gradsku cistocuu, a ja cu posle iza vas da kupim silno smece st-ok-o nakaradna...
Nije turistički vodič ko nema vidno istaknutu iskaznicu turističkog vodiča izdatu od nadležnog kantonali organa uprave. Ne možeš ti četrdesetak prijatelja voditi i pokazivati im grad.
i poslije festivala, nastupa MRAK i ZABOKRECINA!
Dali je Nemanja Kusturica najavio dolazak?