Komentari (245)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Poslije Broza sve se sroza
Ljudi su stradali kad god su bili potcinjeni zenama" (Ahmed) "Poslije moje smrti ljudima nece ostati vece iskusenje od onoga u koje ce ga dovoditi zene." (Ibn Madze) "Zena koja stavlja periku na glavu, obmanjuje, a svaka obmana je zabranjena." (Nesai) "Zeni nije dozvoljeno da putuje ni koliko iznose dva dana hoda bez muza ili najblizeg rodjaka (mahrema – sa kojim ne moze stupiti u brak)." (Buhari) "Zena nece putovati osim s mahremom" (Buhari, Muslim)
@THCFlCS Sve drzave gdje su zene vodile politiku bilo im je mnogo ljepse, tako da su ovo samo nadobudne mudonje koje ne mogu da prihvate da ima pametnijih zena od njih.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Tito je jedan .. kako vas je sve držo pod kontrolom, pod konac .. koji kralj
@Saran61 .. direktore, de ne seri više
@zbrojovka Svaki covjek sere, ali on je saran cudi me da toliko sere.
bolje zivjeti jedan dan u Titinom vremenu nego citav zivot u Baketovom 😂
Uvijek suza krene za tobom...Komandante! Ti si jebao majku mladim muslimanima-pristalicama Ustaša, razvalio Četnike da prdnut smjeli nisu a Ustašama si nagnojio zemlju. I obnovio državnost BiH nakon 'Turskih' prijatelja što nam pobise Ulemu i ostavise 95% nepismenog naroda koljacima na nemilost. Bosna će biti ... bosanska..REPUBLIKA
bilo je casno zivjeti pod tvojom "diktaturom". tako veliki vise nikad necemo biti.
Kakvu je drzavu napravio vidjelo se posle toga,nije sastavila 10 godina iza njegove smrti i nestala,rasturili je njegovi pioniri mali,tudjman sloba i kucan,sve njegova mladost sa diplomom kumrovacke politicke skole.Ostavio ustav koji niko ne razumije i drzavu sa 6-8 predsjednika,vojsku bez komandanta,i ekonomiju da te bog sacuva.Ali eto nije kriv on a ni mi sami uvijek je kriv zapad.
Zahvali se Miloševiću, Tuđmanu i Kučanu! Kasnije asistenciji Alije, koji je napravio niz kardinalnih grešaka!
Po cemu je politicki genije? Sto je zajebo amere pa nas oni radi toga rasturili? I sto je iso teorijom kad mene ne bude jebite se! Jel to genijalno ili retardirano?
Ti se retard - jadniče Zigollo!
@alejalipa92 Ti da imas mozga malo bi razmislio prvo ali vjerovatno si jedan od ovih koji protestuju sad za Siriju tako da me ne cudi tvoj odgovor.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Čobaneeeeee.... vrati seeeee... ovce tvoje ne mogu bez tebeeee...
nekrofilija - bolest najmilija
Tito je za neke bio dobar jer su opanke i selo zamjenili gradom, dobili status i postali neko, ali zato su mnogi izgubili imetak, a bogami i glavu i njima je sudio neki ko narodni sud. Taj lažni sistem strahovlade i bratstva i jedinstva sa jakom službom sigurnosti je na vrhuncu u 90 godinama odnio mnogo nevinih života, jer je čitav počivao na prevari, neradu i demagogiji uz beskonačno šmekanje, tako da su i sada cijele generacije zatrovane neradom.
Taj sistem tokom devedesetih nikome ništa nije uradio.Taj Titov sitem je nestao na izborima u novembru 1990-e. Tada su na vlast došle nacionalističke partije HDZ i SDS u Srbiji i Hrvatskoj, i u Bosni pored njih također i nacionalistička SDA, i sve tri su marljivo radile na podjeli zemlje što je konačno rezulltiralo ratom.
@gringo e svaka cast na komentaru. Odavno nisam bolji rezime te prevare zvana jugoslavija, procitao. Svaka cast gringo....sve receno.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Tito je bio kralj, ocam
Sama činjenica da je držao ovu primitivnu balkansku nacionalističku bagru pod kontrolom je dovoljna da ništa drugo nije uradio, a jeste još mnogo toga dobrog. Niko kao Tito.
nije ni taj covjek bio svetac, kupio vile najmanje 6... Ne bi nikad bio moj lider .. ugledaj se malo na mao zedonga. Hodao citav dan u pidzamima
Bilo bi jos bolje da nije toliko ulagano u JNA.
"Realno maršale, ti si toga dana umro u 3:10, a mi smo vec u 3:15 bili u problemima iz kojih se ni dan danas nismo izvadili.."
Da li iko ovdje procita Orwell-ovu 'Zivotinjsku Farmu'? Tito i Jugo komunisti se potpuno poklapaju sa karakterima korumpiranih svinja u Orwell-ovom djelu - komunisti na rijecima monarhisti na djelu. Staljin i Mao su bili zlocinci, ali ipak su vjerovali u ideju komunizma. Tito je zivio kao kralj na racun ideja 'proleterijata/radnicke klase'
Tito je bio antistaljinista. Moda je imao, ali imao je i narod. Danasnji robovlasnici imaju, a narod nema. Pa ti procijeni sta je bolje. Meni je bolji Titov sistem. Neka on ima koliko hoce ako i narod ima dovoljno. Kad zasluzi neka ima.
@whey Tito je zivio tako da bi se i Engleski kralj postidio tolike raskosi. A, tebi niko ne brani da imas - radi i stvaraj sam ako si sposoban (znam, znam, Buuuookir krade). Tito je varao i Staljina i Ameriku i dobivao je kreditie jedno vrijeme - od tuda potice zabluda da je ekonomija bila u dobrom stanju. Da je tito pozivio da vidi kraj hladnog rata i time kraj kredita onda bi zavrsio kao Ceusesku.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Svi voljeli Tita, a žudili za zapadnjačkom kvalitetom! Kao što pjesma kaže išli u Trst po farmerke i sad ih puca nostalgija te sjeta na mlade dane! Najgore je porediti sadašnje stanje sa jugoslavnskim, što ekonomsko što socijalno jer ovo je bolesno stanje zatrovano mržnjom i lošije je!
dobar i pametan komentar
Ištli u Trst po designer i Levi's farmerke. Inače farmerki je bilo po Bosni kupiti bez problema, uvijek je bilo domaćih Borac Travnik, i uvoznih SuperRifle, a od ranih sedamdesetih bilo je farmerki Lee Cooper, kasnije i Wrangler. Nego se iz Trsta i Istanbula švercalo iz istog razloga što se šverca i danas: da se kupi brand kojeg nema u domaćim radnjama, ili da se prođe jeftinije ako se roba donosi iz neke istočne levatske zemlje.