Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Patetican si, Turetovo kopile.
Nemoj tako ima mjesta za Srbe u BiH. Za Srbe kao što su bili Ćopić i Rodoljub Čolaković, o generalu Divjaku da ne pričam, Miške, Nemanja Supić i Marijan i još milion drugih. Samo da se riješimo ovih livada, ampaka, realista i Direktora
@ Srbin A sto ne napises kako bese ime tom tvom pradedi jeli poturico! I nisu Srbi ziveli samo u raskoj zat.ucani vec od atena do vojne krajine! A dokaz zato si i ti jer jos uvek pricas SRPSKIM!!! I jos jednom BOGUMILI NISU NACIJA VEC VEROISPOVEST GL.UPANE ZA.TUCANI!!!
ja svoje pretke lahko nađem, samo otvorim Fojnički grbovnik i pročitam o mom pretku, ponosnom Bošnjaku i Bogumilu koji je branio Bobovac od napada pljačkaško-siledžijskog divljeg plemena Rašana; pa onda pročitam kako je moj drugi predak služio kralja Tvrtka i kao zapovjednik njegove bosanske konjice porazio Turke na Kosovu, prije nego ste im se vi Rašani naziligu; pa pročitam kako je moj predak, bošnjački vitez, pratio Kraljicu Katarinu u Rim i tako. Znači, u Fojnici sam za pola sata, a ti jadu moraš u Anadoliju da bi saznao koji ti je jildirim napumpo prababu.
950. A.D. Srbija nije postojala, babunu lojavi. Postojala je Raška, a \'Srbistan\' su vas nazvali Turci koje stoljeće kasnije. Knjiga, babunu, neće ujest.
Nežidovi su stvoreni da služe Židove. Oni moraju orati, kopati, sijati, kositi, vršiti. Židovi su stvoreni da sve gotovo nađu.\" \"Zabranjeno je biti milostiv prema Nežidovima.\" (Talmud, Ramban). \"Nežidovu ne treba milost i pomoć ukazivati.\" (Talmud, Jebamot 12a). \"Bog je stvorio nežidove, iako su oni ravni sa životinjama, i dao im je čovječji oblik, jer ne dolikuje Židovu da bude služen od stoke. Zato ga služe životinje u čovječjem obliku.\" (Šulhan aruh, Mudraš talpiot 225). \"Nežidovi, čija duša potječe od nečistog duha, nazivaju se svinjama.\" (Talmud, Jalkut Rubeni 12). \"I zato kad jedan nežidovski sluga ili sluškinja umre, treba ih oplakati onako, kao kad jedan vol ili magarac crkne.\" (Talmud, Brohes). \"Između Nežidova i Židova ne postoji nikakva veza. Jer meso Nežidova je životinjsko meso, a njihovo sjeme je životinjsko sjeme.\" (Talmud, Je.bamot 89a).
Ajd molim te dokazi mi da Bosnjaci imaju 500 godina povijesti ili istorije na ovim prostorima? Mi Srbi se nikada nebi kacili istorije da se drugi normalno ponasaju. Zar je problem nazvati jezik onako kako se on zove? Kako to da Meksikanci i Ekvadorijanci govore Spanski? Zar je problem priznati svoje porijeklo? Kako to da sve i jedan Njemac i dan danas zna svoje korjene u tamo nekim plemenima? I sto je najbitnije prestanite prisvajati za sebe nesto sto nije vase.
Da veliki broj jevreja je ostao u Srajevu ziv. Johnatan Schwartz iz San Franciska kao ekspert za takve stvari pise naprimer u Sarajevskoj Ruzi o tome. @Srbin 500 godina istorija imaju i drugi narodi ovdje. Sad mi samo objasni sta dobro ti je to donoijelo u zadnjih 500 godina i je li ti to placa racune i hrani djecu ako imas danas. Prestani da se ponasas kao da ti samo aki si stvarno Srbin imas ekskluzivno pravo na historju i na njeno tumacenje i to da ti meni i drugima objsnjavas koje ko i ko je sta, zna svako za sebo to vrlo dobro a to vazi i za ostale eksperte ovdje.
Ogroman broj Jevreja je ostao \"živ\" u Sarajevu za vrijeme II sv. rata. Kao što je \"ostao\" i ogroman broj Srba.
Mi barem imamo dokumentovanih 500 godina postojanja za razliku od nekih ;-) A da li si ti kada trazio po kakvim starim dokumentima da vidis ko su ti bili preci?
E jadni vi srbi i vi sebe nazivate nacijom vi ste jad i olos i sljam i monstrumi i nista visei sta jos zna se ko je harao 500 godina Bosnom.
Zbog mene nije. Da se mene pita mi bi svi bili Srbi isto onako kako Njemacka ima 16 drzava i svi su Njemci. A religijebi se ucile u skolama kao filozofski pravci. Popovi, hodze, rabini i ostali bi po zavrsetku skolovanja sticali zvanje primjenjenog filozofa. Magistarski rad iz primjenjene filozofije bi bilo savladavanje jos jednog filozofsko religioznog pravca a doktorat bi moga steci samo onaj koji iz sebe ima savladana tri filozofsko religiozna pravca.
Za Srbina, @Srbina, Eminu i slicne: Eto kako smo mi (BiH) dosle dovde dokle smo dosli. Vasom demagogijom
A zato zidovski lobi preko amerike toliko podrzava separatisticke i te.roristicke akcije siptara pa za sad rade sta hoce. Pa zato se krali organi ljudima pa se potajno prodavali u Izrael i ameriku. Zato siptari rade neviđene zl.ocine a nikad nista na tv. Udruzilo se zl.o! Nego kako rece ono jedan jevrej koga su ub.ili odma posle ove izjave \"Most Jews do not like to admit it, but our god is Lucifer...and we are HIS chosen people.Lucifer is very much alive\" Harold Wallace Rosenthal administrativni asistent senatoru Jacobu Javitzu-1976 intervju ub.ijen brzo posle ovog intervjua.
Tvojom logikom sve oko Zenice nije Bosna vec je to Zenica i Zenicani. Sem toga kad u Bosni imamo Bosnjake sto nebi imali i Srbe. Na kraju krajeva Srbi su nacija jer ih cine mnostvo plemena i naroda a Bosnjaci su naziv za Srbe muslimane koju su oni poceli upotrebljavati po nagovoru Amera. Nego ja ti fino gore izdvoji tekst u kojem se Bosna spominje po prvi put u nekom dokumentu i ti opet o tome kako je Bosna najstarija. Pa ako je najstarija sto onda nije spomenuto da je Srbija bosanska zupa a ne obrnuto?
Srbi kao narod su tvorevina iz XIX stoljeća. Reci mi gdje je tu logika da su Rašku (ne Srbiju) naseljavali Srbi? Da li je ime Raška i Srbija isti pojam? Sad da se vratiš u srednji vijek i pitaš cara Dušana da li je Srbin - gledao bi te u čudu jer je car Dušan bio rašanin a Srbija samo dio Raške (dva sela tačnije) i to naseljena robovima i vlasima - slugama raškim. Bosna je najstariji zadržani toponim za državu od svih republika SFRJ poslije Makedonije koja ime nosi od vremena stare Grčke - Hrvatska je bila podijeljena na Dlamaciju i Sklavoniju, Crna gora se zvala Duklja ili Zeta, Srbija Raška, Slovenije nikad nije ni bilo. Barem svoju historiju ne skrnavite a pojam srbin i pojam pravsoslavac nije isto jer pravoslavac ne predstavlja nacionalnost i nisu svi pravoslavni srbi. U Bosni su svi Bosnaci. Priznali ili ne Srbi iz Bosne su stranci u Srbiji kao i Hrvati iz Bosne u Hrvatskoj.