Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lijepo! Sjetite se nekada i Đerzelije, kapetana Gradaščevića, Mehmed paše Sokolovića, Prušćaka, Mostarlića, Izeta Nanića, Smail age Čengića, ...
tobejarabu
Kroz zikr se treba sjećati velikih Šejhova kakav je nesumnjivo bio Hzt.Dž. Rumi. Šta znače izložbe ? Bukvalno nikakve koristi od njih nema, osim organizatorima- finansijska, naravno. Vjerovatno se zbog toga i organizuju.
Kakav je ovo kiceraj sa ovim kipovina i slikama.
Podsjetit ću da je jedan od najvećih reis-ulema što ga je BiH ikada imala, Džemaludin Čaušević, bio mesnevi-han (učitelj Mesnevije) i da je prva zgrada u Sarajevu bila Isa-begova mevlevijska tekija na Bentbaši.
@Glas Razuma ja i?
Bravo, lijepa gesta , podsjećanje na ljudskog i pjesničkog velikana iz Horasana u Iranu.