Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
slike ko slike. svaka za sebe govori ono sto je u autorovoj dusi u trenutku izrade. Na nama je da razaznamo "sta je pisac htio reci", a ako nismo sigurni, mozemo bar cijeniti rad.
Ja volim umjetnost, pa cak i suvremenu, no medjutim imam priblem sa novopecenom prepotentnom publikom. Svi oni umisljaju da su neko i nesto, a nisu. A galeriji Roman Petrovic svaka cast sto se uspjela odrzati unatoc svim unutarnjim previranjima :)
* problem
Mislim da pricas o ljudima koji se preseravaju pa kazu da sve poznaju XD oni sto se "k*rce" XD ahaha meni oni ne smetaju, naprotiv !
moze li mi neko pojasniti kojoj vrsti umjetnosti pripada slika broj 4 i 6?
4) abstrakt - art abstrait - po meni slika opisuje plodnost, zivot. 6) Figurativna umjetnost - ali po meni ima Utjecaj Expresionizma :)
@kgb mogla bi :D.....hajd dobro ovaj art abstrait ,gledao sam na guglu...saraeno je,fino nako :D ..to ko kad sam ja ko mali u papir stavio raznih vostanih boja,razgrijao pegom,pa sta ispadne :D...al nikako mi nije jasan ovaj goli cica...vjerovatno ima unuke a skinuo se go....mislim stvarno meni nije zanimljiv...podrzavam taj expresionizam kako ga ti nazva da je neka djevojka od 20-30 godina u pitanju :D :D
PRIKAŽI ODGOVORE (28)
Nasliko Mujo svoju prvu sliku i nazvao je "Haso u Zenici" Pitaju ga kriticari, i dobro mujo ko je ova gola zena na slici? - Fata Aha, a ovaj goli covjek pored je predpostavljam Haso - Ne, to je Suljo Pa gdje je onda Haso? - Pa u "zenici"
Jako dobro ! Hvala Klixu ! Mene licno zanima regionalna umjetnost i dobro je vidjeti da Kulture jos ima kod nas :)) svaka cast ! Ps : kako se zove umjetnik koji je napravio ovu zeljeznu ruku? Hvala
Krstas a ti si Da Vincic !