Komentari (195)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kula Zmaja od Bosne je pravo lijepa i dobro posjećena!Historijsko blago i Muzej Bosne Ponosne....Ali Gradačac i lokalna zajednica su to dali pod zakup nekom krkanu koji je bukvalno otvorio aščinicu u Muzeju
Bosanac bi i u ćenifi otvorio aščinicu pod motom “nikad se ne zna ka’š ogladnit”...
To je SDA dao Bakiru, i to ne u zakup nego džaba, ali pod uslovom da ko fol ulaže u obnovu i razvoj. I kulu i jezero je dotični dobio, oboje propada.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Husein se grčevito borio protiv Turaka..zajeban je bio Huso!
WiFi5 , ne baljezgaj mamlaze vlaški , vidi se da si bivši drinski hebo te otac koji te napravio fašistoidno pseto.
Sta bi reko Husein beg gradacki kapetan, sta je njemu bila Bosna znade svako pametan!!
Ovaj cin je glogov kolac dinastiji Izetbegovic poznatim turko dupe liscima.
O kakvim ostacima govorite nakon 200 godina? Osim toga niko ne zna gdje je i kako ubijen. Najvjerovatnije je kao izdajnik Turske zadavljen i bačen u Crno more kod Trabzona. Ovo je samo nepotrebno bacanje para. Jedino što će nekoliko lijenih guzica za džabe putovati i odmarati se u Turskoj.
Rijetko ko to vidi...
mi se busamo bosnjačko-turskim prijateljstvom a bili smo za turke samo topovsko meso i balije i nikad im nismo znacili dvaput nas za saku zlatnika prodali...a glupi bosnjo danas misli da je prijateljstvo sto ga prepredeni albanski trgovac (da, albanski...) na kapali carsiji vuce za rukav i vice mu da je brat dok mu uvaljuje zadnje smece dok bosnjo konta "joj meni dao po nizoj cijeni"...
zar on nije umro u beču od tuberkoloze?
Meni nije jasno samo kako bosnje mogu slaviti i ovoga i Turke i Tvrtka i Stjepana, vi se okrecete kako puse jbte.
Malo si pobrko mi se dicimo svojom historijom o akvom kakva jeste, izmisljamo i ne izvrcemo cinjenice kao neki
Prodo bi ja kosti od tetka dogovorit ce mo se.
Dobar je bio cim je ustao protiv turaka,iako je i sam bio musliman
Opet kriza identiteta, covjeka koji se borio protiv turske okupacije, barem sudeci prema komentarima, velicaju oni sto vole SDA i turke!
i treba to uciniti vratiti ono sto je nase. da nije njega bilo sve bi danas drugcije izgledalo.
Imamo li mi naucnika ,knjizevnika, slikara samo ovi namrgodjeni sto masu sa sabljama i puskama? Mada mi je Zmajcek lik simpatican,jer se borio protiv oni koju salju djecu ( djevojcice) u smrt.
Tako treba, ali boli cinjenica da se Povelja Kulina Bana nalazi u Rusiji
Jel to, majku mu, toliko tesko napisati koja su to 4 istrazivaca a nosioci su projekta...i 4 musketara smo znali imena, ovi su nam vazniji..
nema nista od ovoga jer SDA to nikad nece dati! Mjesto prvog je rezervisano za Aliju, i ne smije niko biti veci od njega. Zato ovo SDA nece dati 100%. Pa oni su do sada to blokirali jer im ne odgovora neko ko se bori za drzavnost Bosne. Zato alija nije napravio koaliciju sa reformistima i SDPom nego sa SDSom i HDZom jer je tako Beograd htio da bi se BiH podjelila i da na 23% SDA bude vladart a Alija njen vjecni osnovitelj. Zato Huseina oni nece.
Husein, kao i neki drugi moćnici osmanskog carstva, se digao protiv vojnih i poreznih reformi "đaur-sultana" iz Istanbula, koje su duboko zadirale u privilegije paša, kapetana, ajana i ostale vlastele... Među istim ga je najviše pogodilo ukidanje harača kršćanskim kmetovima i novi ustroj vojske... Što znači da se isti borio za izvornu tursku okupaciju kakvu je donio Mehmed el Fatih.
@kapoStipe: Jbg., služili ste nam kako god :)))
@ScoobyDoo Husein je bio branitelj dotadašnjih privilegija, čiju sramnu borbu sada neki hoće prikažu kao nekakvu nacionalnu borbu oslobođenja od Turaka. Što je laž nad lažima.
PRIKAŽI ODGOVORE (13)