Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SLUČAJNA ILI NAMJERNA TERMINOLOGIJA \"POSLJEDNJI ZAOSTATAK\"
Tuzla je je*ena selendra gdje je vrhunac drustvenih sadrzaja opijanje pored potoka, semafori ne rade iza 21h, radnicka klasa spava u sumrak, a mrak pada sa prvim popodnevom... Tuzla nije grad, tuzla je samo jedna radnicka provincija bez sadrzaja i smisla. Drugi grad u ovoj zemlji po broju samoubistava.
Covjek je rekao istinu, a to sto vas ona pogadja, do znaci nesto drugo, recimo da je u pravu, zar ne? A onome sto Zenicu poredi sa Tuzlom pitanje: Da li se multietnicnost ogleda u ogromnom broju novonastalih bogomolja iskljucivo jedne religije(dza-mija) ili u broju novopostalih veh-abija, ta-lib-ana i ostalih bradatih cu-dovista iz Sre-dnjeg vijeka? Kao sto vidis u jbnoj sam dilemi.
Zivjela svinjetina, a vi Srbi, Hrvati i Bosnjaci - grizite svoje k.u.r.c.e.v.e fashisticke.
Ma nije li tuzla predivna?Ja sam ipak za jednonacionalne gradove,poput BL u kojoj zivim
E Miljenko Miljenko mora da su ti žislo neku hediju od književne nagrade ili su te proglasili najintelektualcem cijelog tuzlanskog kantona kad si morao da im u oči slažeš ovakav kompliment.Od stotinu tuzlaka devedeset i devet bi se odmah zamjenilo sa tobom što se tiče grada za život pa makar zagrebčani svaki dan pišali po njima,toliko je dobro živjeti u Tuzli...........ha ha ha
epsylon svi srbi nisu srbi zaista oni su turci muslimani pitaj svoju baku o svojoj lozi ko je koga pa isto ste tvrdoglavi i uporni i ponosni kao turci to vam je u krvi genetski samo ste vi bitni.
tuzlak 16.09.2010. u 20:37 DA JE KOJIM SLUCAJEM 02.05.1992. SARAJEVO PALO POD NALETOM KARADZICEVIH HORDI TUZLA BI DANAS BILA JEDNAKO MULTIETICNA KOLIKO JE DANAS BANJA LUKA .
@sdoissutsb U pravu si. Svi direktori osnovnih i srednjih škola u Tuzli su Bošnjaci (SDA) sem dvoje direktora Hrvata(HDZ). E kad se već praviš mutav ili nećeš da znaš Tuzlanski kanton ima ingerencije nad osnovnim obrazovanjem u Tuzli a ne Grad Tuzla. Ministrica je mafijaš žešći i naravno član SDA. Kao što Kešo čuva Arziju i dovede u šeher SDA kokošare iz Trnova ili sa Bjelašnice za direktore OŠ a gradonačelnik Sarajeva Behmen tu ništa ne može. Al polako lete oni 3.oktobra ko zrelo grožđe. Pozdrav haverima sa Miljacke!
Samo je za isprane mozgove normalno da manjinski narodi vladaju većinskim. :)
Napustio Sarajevo 1993 ( u jeku agresije na BiH ) i otisao u nenacionaliziranu Tudjmanovu Hrvatsku.
@Tuzlak: Jos jednom: RESPECT!!!
Svi direktori osnovnih i srednjih skola u Tuzli su Bosnjaci !!!
@tuzlak svaka cast majstore. potpuno si upravu!!!!!!!! ZIVIO!
A kako ce to znati Miljenko Jergovic kad uopce ne zivi u BiH ???? Zna se zasto mnogi odlaze iz Sarajeva. Ne , nikako nisu nepozeljni svojim starim a ni novim komsijama. Ko god to kaze znajte da laze , iz Sarajeva se odlazi radi dobro prodanog stana i to je ziva istina. Isto to bi bilo i u Tuzli da kvadrat stana kosta koliko i u Sarajevu . Isto bi to bilo i u Zenici i bilo gdje drugo.