{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suze u Zemaljskom muzeju: Direktor Adnan Busuladžić podnio ostavku

15.9.2015. u 15:13
256
92
Suze u Zemaljskom muzeju: Direktor Adnan Busuladžić podnio ostavku
256
Direktor Zemaljskog muzeja BiH Adnan Busuladžić na današnjem ponovnom otvorenju ove institucije objavio je da podnosi ostavku na tu funkciju.
Busuladžić se u emotivnom govoru poimenično zahvalio svima koji su u protekle tri godine njegovog mandata davali podršku Muzeju i poručio da se trudio da sačuva Muzej i dostojanstvo uposlenika ove institucije.

Njegov govor kolege su slušale sa suzama.

"Tri godine sam živio za ovaj trenutak. Moj jedini cilj bio je spasiti ovu instituciji, sačuvati jezgro kolektiva i njihovo dostojanstvo, da ne rade bez plate i zdravstvenog osiguranja. Ulazile su mnoge institucije i inspekcije ovdje, ali nisu pronašli ništa. Ja sam ovdje radio besplatno. Imao sam ugovor potpisan na jednu marku, koju nikada nisam ni uzeo", rekao je Busuladžić.

Posebno se zahvalio načelnicima i gradonačelnicima drugih gradova koji su potpisali Memorandum i shvatili značaj ove institucije.

Na kraju je zamolio sve s kojima je radio i sarađivao da mu oproste ako je napravio neku grešku, te kazao da podnosi ostavku na poziciju direktora Zemaljskog muzeja BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: