Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gnjida od čovjeka, prljavi vlah.
mile stojic fantastično opisao prije par dana kakva je glupost izlagati nečiji sto na kojem je pisao... ali haj to budalama objasni
I jedni i drugi ga prisvajaju,dok ga treci mrze! Nije bio ni Srbin,a ni Hrvat, a jos manje Musliman,iako se zna da mu je otac to bio! Bio je Bosanac i najbolji poznavaoc Bosne! Honorar od Nobelove nagrade ulozio u biblioteke BiH,al pokazalo se kao naivna investicija, jer smo mi na Balkanu nevidjeni primitivci!
vlah iskompleksirani
Nobelovac, nase gore list - pametnom dosta i tu pocinje i zavrsava svaka polemika.
@Ja Jesam Alien pa djesi incestoidni isprdku mamu ti vlasku,pa ti si iz naroda koji je preteca terorizmu (princip je prvi svjetski terorist),da ne govorim o satanskoj spc i pedofiliji vlahu prljavi,dok vam turci nisu dosli i napravili vam kupatila da se operete niste znali cemu voda sluzi vlahu prljavi,kmeci kolko hoces ali muslimana je sve vise.dok je ta evropa bila u mraku zna se ko je izmislio i nauku i kulturu i civilizaciju pseto prljavo
Sto Ive Andrića??? :O A nije stol nikako jel'e??
Pravilno je i jedno i drugo.
@Rapsodia Pa dobro, ja lično govorim sto, 100 se piše stotinu, može i sto i stol, ali je ispravnije stol. Ja sam pomislila da je u pitanju neka izložba u fazonu sto (lica) Ive Andrića, kapiraš?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja stvarno ne znam zasto takva polemika oko Ive Andrica?Procitao sam njegove knjige i djela i posljednje pismo..Zasto ga svrstavate u nekog posebnog???Kod mene nije ostavio neki wow trag, da ga gledam ko boga ili nekog posebnog, pored ostali pisaca i knjizevnika..Dosadni ste vise sa vracanjem nazad u istoriju, ko kome pripada i ko koga mrzi!Sva njegova djela su se svela na mrznju.Bio je depresivan covjek!
Nisi me shvatio?Govorim cvrsto o polemici oko Andrica na nasim prostorima.Njegova djela se i dan danas koriste u nacionalisticke i vjerske svrhe.
Covjek dobio najvece svjetsko priznanje, Nobelovu nagradu i umjesto da smo svi zajedno ponosni sto smo imali jednog takvog pisca i intelektualca, mi se bavimo kojekakvim revizijama i prebrojavanjima krvnih zrnaca. Uz to smo jos do te mjere arogantni da se osjecamo pozvanim da ocjenjujemo kvalitet njegovih djela. Na njegovo ime bi trebali ustati i nakloniti se, jer tako mali narod da ima nobelovca, to je velika stvar.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
cektnicki vjvoda nesto poput Seselja i Dobrice, smece jedno Andricu
@shimonperes - i sta je tu sporno. Mnogi dogadjaji iz istorije se mogu protumaciti na razne nacine, ali su naravno cinjenice. Isto tako je i cinjenica da su srpski vladari (kao u ostalom i drugi vladari) sami bez prisile udavali svoje kcerke za raznorazne kraljeve i princeve nesrbe, pa cak je jedan udao svoju cerku i za sultanovog sina, jer svi vladari su gledali da se vezu za plemicku krv, bez obzira na vjeru. Nacija i nacionalna mrznja je samo za sitnu raju.
Postavite ga u Laktaše ili Sokolac. Čovjek je svojim izmisljotinama samo povećao poriv djikana da nas s još više meraka kolju i siluju.
Ja se ponosim svojim bogumilskim precima, koji su prihvatili islam dolaskom sultana Fatiha na ove prostore. To sa srbadijom nema nikakve veze, žao mi je.
Cisto sumnjam da si samo amoniman! Mislim da si i glup al ti ne zamjerim! Raspitaj se malo vise za Andrica,prihe nego sto izustis glupost poput ove!