Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako je ovaj grad jadan i patetican u svojim samohvalospjevima dokle vishe???
A nisu nikog izboli?
sarajevo nema više duha. Skup klošara, papaka i seljačina, a kulturna omladina ide preko grane.
Ništa nije moglo uništiti duh Sarajeva, a onda su se seljačine skotrljale u grad i zaposjeli vladajuće pozicije (SDA).
SDA, demokratija. Ne krivim ja naše seljačine što glasaju za SDA uz opravdanje da nemaju za koga drugoga glasati, ili zato što kažu "ma neka kradu i bodu, samo nek su naši", nego zato što ne glasaju za nekoga drugoga i što ne kažu "lopove u zatvorm, makar bili i naši" i "huligane u zatvor, makar nam bili rođaci".
- Nevjerovatna izložba. - Sreća pa nije bilo omladine da ubode nekoga. - Pun pogodak bi bio da su ljudi sa ove izložbe otišli direkt u Bingo i kupili nešto domaće.
Civilizacija uvijek pobjeđuje barbarstvo.
trebas reci da Covjecanstvo pobjeduje barbarstvo. Bosnjaci su se ponovo ustali i jos jednom pokazali da su prije svega Ljudi.
"Zajedno smo rasli grade, ja i ti isto, plavo nebo poklonilo nam stih ispod Trebevica sanjali smo sne ko ce brze rasti ko ce ljepsi biti Ti si bio velik a rodio se ja s' Igmana uz osmijeh slao si mi san djecak koji raste zavolio te tad ostao je ovdje vezan, za svoj grad Bilo gdje da krenem o tebi sanjam putevi me svi tebi vode cekam s' nekom ceznjom na svijetla tvoja Sarajevo ljubavi moja Pjesme svoje imas i ja ih pjevam zelim da ti kazem sta sanjam radosti su moje i sreca tvoja Sarajevo ljubavi moja Kada prodju zime i dodje lijepi Maj djevojke su ljepse ljubavi im daj Setaliste tamno uzdasima zri neke oci plave neke rijeci njezne Sad je djecak covjek a zima pokri' brijeg park i kosa bijeli al' otici ce snijeg Proljece i mladost ispunit' ce tad Sarajevo moje jedini moj grad.."
Kakve veze ova pjesma ima s prosloscu i otkud ta konstatacija??
ima veze jer je Sarajevo postalo klošarski grad, kulturna omladina ide vani, ostaju papci klošari i kriminalci
PRIKAŽI ODGOVORE (1)