Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi bošnjaci smo giganti, koliko smo samo širokogrudni, sa nama samo lud ne može živjeti!
da je situacija obrnuta jevreji bi davno tu napravili zgrade, naselje ili parking kao sto to rade muslimanima u palestini gdje otimaju zemlju i grade zidove.
@adismujcic Nisu isti stanovnici džennete i džehennema :))
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Jevreji su vazan dio nase zajednice i nase historije, bosanske. Podrska !
ne znam sta par atoma jevreja predstavlja vazan dio historije i zajednice. par zgradica, groblje i to je to.
Sto ste ih onda sve pobili?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Skaka nisi mi komšijini dijete dobro osunetio,počeo si i ti fušeriti!
da je situacija obrnuta jevreji bi davno tu napravili zgrade, naselje ili parking kao sto to rade muslimanima u palestini gdje otimaju zemlju i grade zidove!!
Gest vrijedan paznje. Trebamo cuvati kulturno historijska obiljezja i uspomene na drage nase Sefarde. Imamo i "Hagadu" neprocijenjive vrijednosti.
jel to u sklopu borbe protiv antifasizma!??
Jesu tolerantni ovi naši Bošnjaci. Još kad budu pola Sarajeva morali vratiti zbog oduzimanja nekretina, sigurno će podržati, kako i treba!
To je moj grad, ja ga takvog znam! Svaka cast Skaka
Super inicijativa pogotovo iz Sarajeva, pozitivan primjer svakako
Meni je ovo divna gesta, ovakav odnos prema Jevrejima je jedinstven u svijetu
Sarajevo je uvijek takvo bilo. I Hagadu je moglo sačuvati, osim Jevreja, samo Sarajevo.
Jel Skaka opet lupao o antifašistima ili je možda ovaj put optužio jevreje za holokaust... Kakav debil!
meni je ovo licno bez veze, jesu li to neciji mrtvi vise vazni od drugih....malo starog kamena i stranih slova i zastita unesca.... groblja ko groblja o njima treba da se brine drzava
Slazem da se treba zastiti to groblje, pa pobogu nismo barbarski Srbi da ne postojemo tudza groblja i bogomolje.
Tako je. Pogotovo ga treba zaštititi jer je drugo najveće Staro jevrejsko groblje u Evropi, nakon onog u Pragu. Bošnjaci nikada, u historiji, nisu imali neprijateljski stav prema Jevrejima. Naprotiv.
Ma ne znam. Treba pitati Izrael ako hoće da premjeste grobove tamo i ako se slažu da se ukloni groblje. Šta će groblje kad ih nema više u Sarajevu. Može se tu nešto fino napraviti.
@krilnik Varas se imaju direktni potomci Osmanlija, Najveci dio ih zivi preko drine dok ih ima i u vukojebini zvanoj RS i zovu se SRBI. Nisu njima Turci "na prazno" jahali pretke 500 godina
trebali su vucica pitati za ekspertizu ipak je on proveo dosta vremena tamo
Kako bi ga Skaka poravnao sa zemljom da smije, ali on njegova stranka još misle da priča o multietničnosti kod nekoga može upaliti. Jučer su dali ime školi po osobi koja se svim srcem radovala što su Jevreji "špekulanti" nestali sa čaršije, a danas "se brine" o sudbini groblja. Licemjerno!
ovi jevreji kao da su vanzemaljci. treba svacije groblje cuvati