Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gdje je \'bosnjacko prosvjetno drustvo od prije 110 godina ???? A zaboravio sam,onda nije bilo \'Bosnjaka\' samo muslimani,uz to ionako nepismeni.
Rođen je u trgovačkoj porodici u Sarajevu, gde su mu roditelji došli iz Srbije. Otac Simin, rodom je iz sela Rožanstva, u užičkom okrugu, pa je zbog kuge prebegao u Sarajevo... Sarajlija poput Neleta Karajlica................. \"110. godina Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva Prosvjeta\" \"105 godina Hrvatskog kulturnog društvo Napredak\" Gdje su bili i sta su radili prije 111 godina..Nigdje i nije ih ni bilo.... to je period pada Bosne pod Austrougarsku Monarhiju vakat progona Bosnjaka i dovodjenja katolika sa svih strana vakat kad se vlasi pravoslavne vjere proglasise srbima...vakat kad prisilno pokrstise bezbroj muslimanskih familija ....vakat kad europa odluci podrzat dva nacionalna identiteta u Bosni sciljem anuliranja Bosnjaka i eventualnog povrata Osmanlijske imperije...agonija progoni Bosnja i pokolji sirom Bosne traju punih 110 godina.. !!! (skriveni komentar)
Rođen je u trgovačkoj porodici u Sarajevu. Otac Simin, rodom je iz sela Rožanstva, u Užičkom okrugu, pa je zbog čume ( kuge ) prebjegao u Sarajevo, gdje se oženio Anđelijom Srdanovićevom, ČUVENOM SARAJEVSKOM LJEPOTICOM, o čijoj krasoti narodni pjevači sačuvaše spomen za punu stotinu godina.
Simo vlasino rumena nabijem te na racku
@@commi ...lijepo što si moj komentar prepoznao kao činjenicu :)
Činjenice, smiješni klovnu.
Otvori prvi broj glasnika matice srpske s početka 19. vijeka pa vidi šta piše ko živi u Bosni, neuka primitivna fašizoidna budaletino. ;) p.s. možda ćeš ti \'Srbin\' imati problema sa srpskim jezikom kojim je pisan taj glasnik al hajd, snaći ćeš se nekako, ipak si ti \'Srbin\'
@sarajlija ...bogami \"bošnjačino\" tebi k\'o god ne ide \"niz dlaku\" odma\' fasuju titulu :)...providno :)
Da, s tim sto su Alijini vladali Bjelogradom a Sima Milutinovic je bio futavi mrznjom zadojeni kmet
p.s. da nam je JNA iza ledja i da ste nenaoruzani ko \'92, vidjeli biste vi
Sima Milutinović - velikosrbin koji je \'Turke\' kanio \'vratiti\' iz Sarajeva u Aziju, te mentor i ideološki otac genocidnog Njegoša. M R Š MAJKU VAM KOMUNISTIČKOČETNIČKU!!!
Pa sigurno da je bio medju tim nabijenim na kolac inace bi se on potpisivao kao srbin a ne kao turcin. Sta li turcin uopste radi medju \"bosnjacima\"?
mozda ti je pradeda medju njima bio izrode bilo cega i koga, mucni tom konzervom sta pricas necovjece
Kako ovo lijepo zvuči:\"Srbe nabijene na kolac..\"
Bilo je Bosnjaka i te kako i To vrlo pismenih koje ste vi p.o.k.l.a.l.i , kao i obicno