{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Proslava 10 godina PitchWisea protekla u izvanrednoj atmosferi

13.9.2015. u 11:04
93
28
Sarajevo: Proslava 10 godina PitchWisea protekla u izvanrednoj atmosferi
93
Sinoć je u velikoj sali BKC-a održana Slavljenička večer "Proslava 10 godina PitchWisea".
Vedrana Frašto, iz fondacije Cure kaže za Klix.ba da je pozitivna atmosfera odisala cijelim tokom ove večeri.

"Sam osjećaj na proslavi je bio fenomenalan, divan. Vladala je pozitivna energija. Ono što je bilo posebno upečatljivo jeste performans umjetnice Kaouthar Darmoni. Ona je napravila takav spektakl. Bilo nam je značajno vidjeti sve naše prijateljice, aktivistkinje i umjetnice koje su sve ove godine dijelile s nama svoje znanje i iskustvo. Drago mi je da smo se okupili da proslavimo uspjeh i slavimo jedna drugu", rekla je Frašto.

Večer je počela performansom "Waste is Taste" u saradnji s Udruženjem umjetnika/ca BellArte (BiH). To je priča koja se rodila zbog ideje da kao dizajnerke zajedno progovore, na sebi svojstven način, o društvenoj paradigmi Bosne i Hercegovine i regiona. Kao dizajnerke, govore kroz oblikovno stvaralaštvo i kreativnom reciklažom skreću paţnju na društvene fenomene današnjice.

Zatim je uslijedio performans Dr. Kaouthar Darmoni (Holandija) "Osnaţenje, takoĊer, mora biti osjećano u tijelu" - Kaouthar je osnivačica i direktorica "Kaouthar Feminine Capital & Goddess Belly Dance" ('Kaouthar Ţenski Kapital i Trbušni ples boginje) u Amsterdamu, gdje podučava ţene kako da se osnaže i bave trbušnim plesom boginje sa strašću i posvećenjem.

Performans Martine Martić (BiH) je bio prikazan kao Ples na svili koji predstavlja akrobatsku disciplinu, odnosno zračno-akrobatsku disciplinu.

Performans sa vatrom u izvedbi Sanje Majić (BiH) bila je kombinacija plesa, pokreta i vještina manipulacije rekvizitima koji kreiraju magiju. Firedance je hobi, rekreacija i gušt ovoj umjetnici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: