{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stiže još jedan PitchWise festival: 10 godina ženske umjetnosti i aktivizma u BiH

Klix.ba
7.9.2015. u 13:34
0
4
Stiže još jedan PitchWise festival: 10 godina ženske umjetnosti i aktivizma u BiH
0
Stiže još jedan PitchWise festival: 10 godina ženske umjetnosti i aktivizma u BiH
Fondacija CURE ove godine predstavlja deseto izdanje PitchWise festivala ženske umjetnosti i aktivizma u BiH, koji će biti održan od 10. do 13. septembra u Sarajevu.
Ovaj jedinstveni festival na bosanskohercegovačkoj kulturnoj sceni okuplja umjetnice/ke i aktivistkinje/e različitih generacija širom države i svijeta, promoviše bh. feminističko-aktivističku umjetničku scenu, te kreira prostor namijenjen umjetničkom feminističko-aktivističkom izražaju.

Centralna tema PitchWisea 2015. godine je "RE_Visited! – presjek 10 godina PitchWise festivala".

"Ovogodišnjim PitchWise festivalom obilježimo ustrajnost održavanja i vidljivosti zauzimanja javnih prostora te transformisanje patrijarhalnih praksi u kulturu feminističkog narativa koji propituje nametnute heteronormativne paterne i nudi drugačiju kulturu, kulturu koja promoviše mir i nenasilje. Vraćamo se na prvi PitchWise koji je nastao 2006. godine i od te godine svakog septembra koristimo PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH kao sredstvo protiv opresije patrijarhata. Kroz prvi PitchWise smo nastojale ukazati na dvije stvari: neophodnost preuzimanja javnog prostora za propitivanje i transformaciju društva i neophodnost preuzimanja odgovornosti kako bi se činile promjene u direktnom okruženju", navode organizatorice iz Fondacije Cure.

Neke od od učesnica ovogodišnjeg programa su: Eve Ensler, GIRL BE HEARD, Guerrilla Girls, ACT Women, ArtFemine, VoxFeminae, BeFem, Impuls Tutin itd.

Kompletan program PitchWise festivala pogledajte ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: