"Guranje" FEST-a
21

Šapić: Neću dozvoliti da Sarajevo ima bolji festival od Beograda

D. Be.
Premijerka Srbije Ana Brnabić i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišli su danas rekonstruisano omladinsko pozorište ”Dadov’’ i konstatovali da je to velika stvar za omladinu i da će država nastaviti da podržava ovakve projekte.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je rekonstrukcija Omladinskog pozorišta Dadov važan projekat jer objedinjuje dvije važne stvari - mlade i kulturu.

Ona je istakla da je Dadov dao veoma značajne ljude domaće scene i da je sada bio red da mu država vrati.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je "Dadov" 65 godina ostao rasadnik glumaca i možda bi ovu formu trebalo prenijeti po cijeloj Srbiji, bar u veće gradova.

"Čitav prostor je renoviran, uložena su 222 miliona, a prostor je proširen za oko 400 kvadratnih metara", rekao je Šapić, a potom dodao da kultura i sport ne smiju biti prepušteni tržištu, prenosi NovaS.

Kako je rekao, grad želi da FEST bude institucija sam za sebe i da se ne smije dozvoliti da bude važnijeg festivala u regionu. Dodao je da je želja da FEST postane centralni umjetnički festival u Beogradu na kojem će se birati i najbolji srpski filmovi i najbolji srpski glumci j dolaziti svjetska imena.

Na pitanje da li izdvajanje FEST znači da će biti u boljoj poziciji od Bitefa ili Belefa, Šapić je rekao da to znači da će FEST biti u boljoj poziciji nego što je danas.

"Ja kao gradonačelnik ne mogu da dozvolim da Sarajevo ima bolji festival od Beograda. FEST je najstariji", zaključio je Šapić.