Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\'\'U razgovoru sa Marinom sam shvatio da ona ne priznaje Crnu Goru kao neku drzavnu posebnost vec kao Srpsku provinciju. \'\' , a ti i Marina ste zajedno ovce cuvali ... U svakom slucaju sve pohvale i cestitke Crnoj Gori na izboru umjetnika , nije mala stvar da ih jedno svetsko ime predstavlja u Veneciji.
Sta tu ima da se komentarise.Marina Abramovic je rodjena u Beogradu,a njen Srbin iz Niksica-visoki general koji je prvi na konju ujahao uslobodni Beograd . Marinina majka je iz Beogradske aristokratske familije.U vili njenih roditelja na Dedinju zivio je idiot Edvar Kardelj sa svojom rasipnicom Pepicom. Prema tome Marina Abramovic je Srpska umjetnica-izabrana medju prvih deset umjetnika cijelog svijeta u proslom stoljecu.Crna Gora je zavicaj njenog pokojnog oca i normalno je da se ocu oduzuje sto predstavlja pored zvoje zemlje Srbije i zavicaj svojih predaka koji se zove Crna Gora.U razgovoru sa Marinom sam shvatio da ona ne priznaje Crnu Goru kao neku drzavnu posebnost vec kao Srpsku provinciju.
Proslavljena svjetska umjetnica Marina Abramović predstavljaće Crnu Goru na 54. Bijenalu savremene umjetnosti u Veneciji, saopšteno je danas iz Ministarstva kulture. Ministar kulture Branislav Mićunović razgovarao je danas na Cetinju sa Marinom Abramović o crnogorskom predstavljanju na Venecijanskom bijenalu, kao i o njenom projektu Marina Abramović Cetinje Community Center Obod. Na sastanku su nacionalni komesari crnogorske izložbe na Bijenalu u Veneciji, istoričari umjetnosti Svetlana Racanović i Petar Ćuković, saopštili Mićunoviću odluku da Crnu Goru ove godine u Veneciji predstavlja Marina Abramović.
Pa BiH ce ove godine na bijenalu u Veneciji pretstavljati uvazena umjetnica iz nase sestrinske drzave Saudije-Shadia Alem.