Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jbt bas sam sinoc gledao dokumentarac o magna carta.. koja slucajnost :-)
Džaba vi ovo objavljujete, 90 % čitatelja ovog portala i ne zna šta ovaj dokument znači za čovječanstvo, a kamoli šta je haha xD
http://lmgtfy.com/?q=Magna+Carta Ako je već toliko teško :D Prijatelju vjeruj mi, znam ja vrlo dobro što je to, svježe mi je znanje iz demokratije, filozofije pa i sociologije, i premda ti je komentar sarkastičan, svejedno evo - najbanalnije i najprostije rečeno, prvi dokument kojim se uvodi kakav-takav vid te demokratije koje su danas svima usta puna. Elem, ograničava se vlast engleskog kralja Johna, zbog neslaganja tadašnjeg pape Innocenta III (kako ga neki ovdje zovu Inoćentija) s dotičnim kraljem i njegovim podanicima po pitanju prava koja oni imaju :D Toliko od mene :D
Udžbenik iz sociologije, 3. razred gimnazije ;) jedino ako su i oni prepisivali s dotičnog sajta. Nego ako ti je površno, želiš li i da ti nađem koje je gaće Kralj nosio taj dan kad je potpisiv'o, ili da vidimo kol'ko je puta srao taj dan ? Opet je i ovo moje "površno" više od nikakvog poznavanja ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Prvi pisani dokument koji je ogranicio prava kralja,u ovom slucaju kralja Engleske,nije vise mogao guzit sve koke po kraljevstvu,vec je morao i ostaviti nesto i svojim vazalima.
Ja sam htio naglasiti, da je ovim dokumentom ogranicena prava Kralja, sto je i najbitnije od svega, da u dokumentu stoje clanovi vezani za crkvu,ali mislim da je to manje vazno.
Gledao sam film, izvrstan je! inace volim gledati historijske filmove, tipa Troja,Posljednji Samuraj,10.000 BC itd...