Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka casta autoru....da je bodgom vise ovakvih knjiga.......
Cestitam....
Ma svaka mu cast, kao prvo jako je pohvalno sto je tako mlad covjek uspio (vjerovatno je mlad ako je asistent). Drugo, jer je napisao knjigu, a to je velika stvar za sve nas i za nase drustvo kojem bi bilo bolje da se malo bolje obrazuje i cita sto vise literature, a ne kao kao ovaj komentator prof. koji je blago receno nepismen i na samoj margini drustva. Trece, naslov je fascinantan. A svi oni koji su protiv Bakira, Mirze i njihovih istomisljenika koji samo ukazuju na veliko zlo u nasem drustvu i lavovski se bore za dobrobit nase drzave, zasluzuju jos vece zlo, siromastvo i zabranu ulaska i u susjedne zemlje jer su odavno nebitni i bolesni clanovi drustva.
Imo sam priliku gledati knjigu i nije losa. Knjiga je vrlo strucno napisana uz koristenje mnoge literature. Osobno autora poznajem i znam da je dugo radio na ovoj knjizi zajedno sa prof. Petrovicem i prof. Abazovicem, tako da ima pedigre. A organizovani kriminal nespada samo u nadleznost tuzilaca, vec i policije pa cak i cijelog društva.
Uvazeni, ipak smatram da trebate procitati knjigu, pa tek onda davati komentare. Mislim da je knjiga pisana sa jednom naucnog stanovista, a ne novinarsko istrazivackim stilom. Mislim da je knjiga odlicna i preporucijem svima da je procitaju, i TEK onda daju svoje komentare.
ima svako pravo danas napisati sta zeli, samo neka se drzi za ono za sta je obrazovan i strucan. Nemam protiv, pisanja knjiga, ali zar nije malo neobicno da neko ko nije iz pravne struke, da djeli savjete tuziocima......mislim da bi se asistent trebao drzati onog djela nauke, za koji je kompetentan.
MIRZA NAPISAO KNJIGU????????????????
Šuplja priča, lafa on zna nešto o organizovanom kriminalu, gledo on kako se poso odrađuje, ima čovjek radnog iskustva u vezi organizovanog kriminala i borbe protiv njega i njegovih oblika, levat. Kake kriminalne grupe znal on šta je to, a ne ovi naši klošari što umišlja ju da su opasni. Ajde da je Prof. Borislav Petrović to napisao ima veze, čovjek je u tom poslu još iz vremena Titina vakta, a čuj on levat jedan.
hvala gorcin na ovim informacijama, dolazim 24.2.2010. na FPN...pozdrav
Ime autora pise u samom uvodu teksta za one koji nisu dobro vidjeli. Promotori knjige se prema plakatima koji su postavljeni na nekoliko sarajevskih fakulteta - dekan FPN Mirko Pejanovic - dekan Pravnog fakulteta Borislav Petrovic - prof.dr. Mirsad Abazovic - prof. dr. Izet Beridan - policijski komesar Kantona Sarajevo Himzo Selimovic
obavezno dalazim na promociju ove knjige, jel zna neko ko su promotori?????? hvala n1rvana za ime autora
Ogromna zamjerka autoru teksta, jer nigdje nije naveo ime autora knjige (Mirza Smajic), posebno zbog toga jer je velika stvar sto se danas neko usudio progvoriti o ovoj temi.
Autor se zove Mirza Smajic i asistent je na Fakultetu politickih nauka. Izuzetno zanimljiva knjiga vrijedi procitati
Svaka cast i pohvala autoru (voljela bih znati ime autora) za ovaj naslov. Stvarno je krajnje vrijeme da se pozabavimo ovim veoma delikatnim i opasnim problemom u nasoj dragoj drzavi Bosni i Hercegovini. Ovaj naslov definitivno moram imati, jer se takodjer bavim i imam interesovanje za isti.