{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija knjige "Antikvarnica snova" Želimira Altarca Čička 14. decembra u Tuzli

Klix.ba
12.12.2018. u 17:56
170
5
Promocija knjige "Antikvarnica snova" Želimira Altarca Čička 14. decembra u Tuzli
170
Promocija knjige "Antikvarnica snova" Želimira Altarca Čička 14. decembra  u Tuzli
Želimir Altarac Čičak nastavlja s promocijama svoje knjige "Antikvarnica snova" koja je naišla na veoma dobar prijem ljubitelja pop rock muzike i kulture. naredna promocija bit će održana 14. decembra u 20 sati u tuzlanskom Domu mladih/klubu "Palma".
"Bez sumnje, bit će to još jedne lijepo rokersko druženje sa poštovaocima pop rock muzike u Tuzli sa kojima sam godinama, pa i decenijama, imao pozitivnu talasnu dužinu putem radio emisija te koncerata koje sam organizovao. Tuzla je imala dobru rokersku prijeratnu muzičku scenu još od vremena veterana grupe 'Terusi' sa mojim drugarom gitaristom Batom Kostićem te novih avangardnih predstavnika grupe Rupa u zidu predvođene Damirom Avdićem, a koji su bili vicešampioni tradicionalnog osmog i posljednjeg prijeratnog Festivala pop rock grupa BiH – nove nade nove snage 1991. godine. Pa hard core benda 'Ludilo' nastupom na također tradicionalnom, posljednjem dvodnevnom šestom Yu heavy metal festu pod sloganom 'Yu heavy metalci za mir – pjesma ne zna za granice' održanom 15. i 16. novembra 1991. u sarajevskom Domu mladih. Tu svakako posebno mjesto ima i priča kako sam angažovao grupu 'No Rules' da bude predgrupa legendarnim heavy asovima Deep Purple 3. novembra 2007. u sarajevskoj olimpijskoj dvorani Zetra", rekao je Želimir Altarac Čičak.

Dodaje kako je sve to zabilježeno u njegovoj "Antikvarnici snova" te kako će se uz neke raritene videozapise malo podsjetiti na to vrijeme.

Osim Čička, o knjizi će govoriti Zlatko Berbić, direktor tuzlanskog radija Kameleon na čijim talasnim dužinama se 2006. počela emitovati njegova emisija "Izvan vremena" te Goran Čampara, lider tuzlanske rock grupe No Rules.

Nakon promocije slijedi koncert grupa No Rules i Snake Eater.

U decembru se navršava godina dana od velike koncertne promocije knjige "Antikvarnica snova" u sarajevskom Domu mladih, a Čičak ističe da je veoma zadovoljan ovim načinom promocije.

"To je to. 23. decembra će biti puna godina od tog događaja i tu su sa pola sata nastupili moji prijatelji sa kojima sam decenijama uspješno sarađivao i koji su za tu priliku mogli biti prisutni, To su bili Osvajači iz Kragujevca, sarajevska raja od vetrana Vatrenog poljupca, nešto mlađih junaka Bombaj štampe, Regine, Konvoja te novih predstavnika Kablova, Foxy Heada i Starbrigea. Zatim su slijedile promocije u okviru dokumentarnog filma 'Dok 'n' Ritam' u Beogradu pa 'DokuMfesta' u Zenici, a u mostarskom Muzičkom centru Pavarotti s bendom 'Bad Blues Band Bulevar' te u zagrebačkom klubu 'Rockin' Neno & The cadillac' sa istoimenim bendom koji su bili i gosti domaćini su bila lijepa duženja", rekao je Čičak.

Ne krije da je prijatno iznenađen načinom na koji su čitaoci različitih generacija pihvatili njegovi knjigu.

"Kada sam je pisao bio sam optimista ,s obzirom na to da do sada u BIH još niko nije uradio tako nešto a taj način kao autobiografiju/monografiju i da prati razvoj sarajevske, bh. i ex-yu muzičke scene od 60-ih godina do dans sa mnogim burama i olujama, a čiji sam bio direktan učesnik. Najiskrenije moram reći da sam prijatno iznenađen njenim prijemom kod čitalaca raznolikih generacija koji s neskrivenim oduševljenjem pišu svoje kometnare i pohvale, a što se može vidjeti i pročitati na mom Facebook profilu kao i stranici. 'Antikvarnica snova' putuje svijetom, ljudi mi se javljaju iz raznih krajolika planete, a mnogi me pronađu i slikaju se sa mnom uz moju posvetu na knjizi", rekao je Čičak.

Susret sa čitaocima organizovat će 21. decembra od 13 do 15 sati na Zimskom salonu knjige koji će biti održan u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum u Skenderiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: