{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija knjige "Antikvarnica snova" Želimira Altarca Čička 27. oktobra u Mostaru

Klix.ba
15.10.2018. u 10:51
63
0
Promocija knjige "Antikvarnica snova" Želimira Altarca Čička 27. oktobra u Mostaru
63
Promocija knjige "Antikvarnica snova" Želimira Altarca Čička 27. oktobra u Mostaru
Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih utemeljitelja sarajevske muzičke scene Želimir Altarac Čičak nedavno je objavio knjigu "Antikvarnica snova" koju će 27. oktobra promovisati u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru.
"Antikvarnica snova" je Čičkova autobiografija/mnografija koja dokumentarno bilježi razvoj sarajevske, bh. i ex-yu pop - rock scene čiji je bio aktivni učesnik od samih početaka. Tu su i priče o promoterskim aktivnostima sarajevskih koncerata svjetskih asova Rorya Gallaghera, Petera Greena te poslijeratnih koncerta grupa U2, Deep Purple i mnogih drugih.

Mostarcima će sigurno biti interesantni podaci iz knjige koji bilježe i mlađe predstavnike mostarske scene - grupu Zemljotres predvođenu pokojnim Đokom Ćorićem, kao učesnike pa i finaliste Festivala pop rock grupa BiH – nove nade nove snage 1985. godine, kao i sve učesnike od 1984. do 1992. godine te i saradnji sa grupom Zoster. Tu su zabilježene priče po poglavljima od početaka šezdesetih godina razvoja sarejevske bh. i ex yu pop - rock scene o prvim nastupima bendova koje je promoviso u Sarajevu tokom proteklih decenija.

Ova izuzetno važna publikacija nudi zanimljive detalje napisane na čak 440 stranica koje prati 200 raritetnih fotografija od kojih veliki broj do sada nije objavljen.

Promocija knjige "Antikvarnica snova" bit će održana 27. oktobra u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru. Na promociji će, pored autora, govoriti mostarski muzički urednci i muzičari Boris Čerkuč, Željko Martinović i Mili Tiro.

Promocija počinje u 20:30 sati a ulaz je slobodan.

Želimir Altarac Čičak jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih utemeljitelja sarajevske muzičke scene, pionir disk džokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radio i TV emisija, promotor i organizator velikih rock koncerata, publicista i animator rock kulture, kao i pokretač mnogih muzičkih manifestacija koje su postale tradicionalne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: