Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vječnik nebuloza??? ja mislio to je pisano po istinitoj priči. Vječnik je knjiga koja ostaje u sjećanju i napisana je na zanimljiv način. e sad, onaj ko ga kritikuje na takav način (@KUKU..) je vjerovatno bio kandidat za nobelovu nagradu za književnost.
Ibrišimović je umuknuo kao pisac odmah iza Ugursuza. Vječnik je jedna čista nebuloza, koju je nemoguće svariti. Dalje, fama oko te knjige je lažna (izmišljena izdanja, dekretom nastale kritike, okrugli stolovi...). Nekada su pisci koji imaju para a nemaju talenta sami otkupljivali cijelo izdanje da bi fingirali dobru prodaju (Anđelko Vuletić: Deveto čudo na istoku), a danas koriste političku moć... Jadno!
Ni meni ova knjiga nije privukla neku pažnju u odnosu koliko se o njoj i danas priča. Cijenim Ibrišimovića kao pisca, i možda zaista ovo jeste njegovo remek-djelo, ali u poređenju sa nekim drugim knjigama, ipak se samo radi o prosječnom štivu.
prodavac knjiga u BBI je imao već prije mjesec dana. ja sam je tamo našao. generalno, nije mi privukla pažnju da bi je pročitao do kraja.
* cisti profit (ovaj sa-x, ne samo da ima lose novinare, vec im i sistem pravi stamparske i pravopisne greske)
Fakat, gdje ce se promocija desiti? btw pitanje za vas: jeste li vec kupili ovu knjigu? Ako jeste po kojoj cijeni? Kod ulicnih prodavaca, kako je najavljeno da ce biti 20km, nisam je nasla. A u knjizarama je 30km, a zna se da je autor sam izdavac, dakle nije je uradila nijedna izdavacka kuca, a opet uzimaju ciste profiti 30%.
@blink! Ima u BiH, nema na Sarajevo-x.com
Ili je do mene, ili ovdje ne pise gdje ce se ova promocija desiti!? Ima li u BiH uopste pismenih novinara?