{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija El-Hidrove knjige autora Nedžada Ibrišimovića

S
6.3.2011. u 19:09
0
8
Promocija El-Hidrove knjige autora Nedžada Ibrišimovića
0
Promocija El-Hidrove knjige autora Nedžada Ibrišimovića
Nastavak nagrađivanog romana "Vječnik", jednog od najznačajnijih savremenih bosanskohercegovačkih književnika Nedžada Ibrišimovića, publici će biti predstavljen 22. marta u 19 sati. "El-Hidrova knjiga" nastavlja priču o čovjeku koji živi skoro pet hiljada godina i putujući dolazi i do Sarajeva u kojem 1933. godine započinje svoju pripovijest.
"Kako već sam naslov otkriva, knjigu je napisao El-Hidr, evlija, Zeleni, čovjek koji se neimenovan pominje u suri Pećina (Al-Kahf) i koji dugovjekog smrtnika vodi u prostor vječnosti sve do Skrivenog imama... 'Njen kraj, slično kao i kraj 'Vječnika', ostavlja prostor za novi dio. Ispisan snažnom maštom, originalan u postupku i ideji, roman fascinira i obogaćuje", napisao je Damir Ovčina o ovom djelu.

Knjigu je objavio autor brojnih pripovijesti, drama i romana ("Ugursus", "Karabeg", "Braća i veziri", "Knjiga Adema Kahrimana napisana Nedžadom Ibrišimovićem Bosancem", "Woland u Sarajevu"...), dobitnik mnogih nagrada i priznanja, među kojima su najznačajnije Nagrada Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" (2005), Nagrada izdavača Bosne i Hercegovine (2005) i Nagrada "Hasan Kaimija" (2005).

O ovom književnom djelu na promociji će govoriti dr. Danko Plevnik, dr. Damir Ovčina i dr. Sanjin Kodrić. Tom prilikom predviđeno je i osnivanje prvog legološkog udruženja u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: