Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
covjek koji je bio poznat kao sveti petar,je bio jevrej i pravo ime mu je bilo shimon.propovjednik poznat kao isus krist,je rekao da ce shimon biti kamen na kojem ce on graditi vjeru.na grckom jeziku se kamen zvao \"petrus\",te odatle svetom petru ime(na italijanskom pierro ili pietro,na engleskom peter).isus krist nije ime,nego titula.na starom hebrejskom jeziku je bilo \"yeshua meshiha\",sto znaci \"posveceni mesija\" i na starogrckom jeziku je prevedeno kao \"jesus christos\",te ga srbi zovu isus hrist.kako je covjeku stvarno bilo ime?naucnici misle da su uzeti zivoti i rad trojice razlicitih mesija kao model za lik isusa krista u bibliji,te odatle i prica o svetom trojstvu u bibliji.to je kao kad bi mi muslimani slavili \"reus ulemu\"-to nije ime,nego titula.u zdravlje braco srbi,ako cete da nas mrzite,bar budite muskarcine pa ne koristite isusa,pogotovo sto vas vecina nema pojma o krscanstvu.
mozda mi neces vjerovati,ali kad sam ja bio dijete,negdje sedamdestih godina proslog vijeka,mi djeca smo bili uhvatili nekog cuku lutalicu,koji je bio sav sugav i izrazito ruzan,te smo ga ocistili i nahranili.zvali smo ga ilija.mi smo smatralo to ime onako dobro arhaicno.i jeste.nastalo je od italijanskog imena elija.englezi ga zovu elijah(ilajdza).sta si sada ti,italijan,englez,jevrej ili cuko?
a sto ne bi bili bosanci?zato sto su nam preci prihvatili vjeru koja im se svidjala vise od krscanstva.pa ni vi niste one iste vjere(pagani) koje ste bili kad ste dosli na balkan.i krscanstvo je nametnuto i sireno na isti nacin kao i islam.
šta je Ban doživio da mu dušmani ukradu spomenik, a nakon 100 godina i kosti pocnu premetati. Ban, neka ti je pokoj vječni, a dušmane neka tama odnese.
Pa naravno da je bosanski ban iz zemlje Bosne gdje zive Bosanci. Imbecili jedni, pa nije mogao imati muslimansko ime u to doba. To neki argument mozda? Jeste argument ako ste retardirani i niste visoku skolu zavrsili, a niste.
Grupa Bosanaca i Hercegovaca je primila Islam, zna se kada i gdje, u tome nema ništa neobično te je to stanovništvo i dalje autohtono ovim prostorima, ali kao i sva ljudska bića - skloni greškama, umišljenosti i slično.....
Koji pacenici, majko mila. :) Eeeee, da vam je (Bosna) tako draga kako pisete, gdje bi nam kraj bio? Sto je bolan rusite i razvaljujete... Normalno da je bio Trvtko, Stjepan, Hrvoje... ali za razliku od vas su bili Bosanci! Haj\' vozdra. :D
Je l\' se ban možda zvao Mujo il\' Haris??? Hahaha... Vi i Bosna, nigdje veze...
Kakav BAN.. To mi nekako krscanski zvuci. To moze biti samo neki BEG ili AGA jer su BOGUMILI bili MUSLIMANI..
Hrvoje de keve ti objasni ova biblijska imena Luka, Petar, Marija,. jesu li rvacka ili bliskoistočna?
Ban Dzevdo, Ban Hamdija, Ban Hikmet, Ban Fikret, Ban Himzo, Ban Suljaga, Ban Tofko...itd. duga je lista
ovo su nadgorbni spomenici bosanske sirotinje... Nemaju jadni bosnjaci grobnice kao sto nekadasnju srpski vladari imaju, recimo, Piramida srpskog cara Keopsa, Veliki hram Srpskog imperatora Hadrijana u Rimu:)
sta je mujice, pojela maca jezik?
Ban Muradif ili Junuz Sejfo Ragib ban Ban Hikmet od Kalesije Ban Vehbija od Olova
..nasli nekog bana srbina..