Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najbolja knjiga koju sam procitao, svaka pohvala
masala u 91 godini u cvijetu mladosti
sejo trolčino, piše se Kur\'an :p
Imam je kod kuće, ali je nisam čit\'o. Gledao sam istoimeni film. Može li režija, kontemplacija, filozofija... Ja ne želim da budem amoniman, ja želim da budem pilot. Annnnaaannnnan...
sejo otpepaj na neki islam forum.jel to bog ili muhamed to rekao, ti zatucana seljacino. r.i.p. j.d hvala ti sto si postojao i hvala za holdena
najbolja knjiga svih vremena. rip.
Jedina knjiga je Kuran!
Kako ce bola\' izumrijeti generacija? I zar se moze reci da je njegove knjige citala samo jedna generacija? Ja (tada 15, danas 29) dobio \"cather in the rye\" od profesora engleskog, kojem je tada sigurno 60god bilo. I dan danas se sjecam knjige, k\'o da mi je sada ispred ociju. A knjige, priznajem, inace rijetko pamtim. ;)
Nek se i on presamitio... citav zivot zivi od slave \"lovca\"... ekscentrik
\"9 prica\" ili \"price za esme\" su naprosto fantazija. kakav \"lovac\"! u usporedbi s njima je trubadur. price haman dzabalesku mozete uzeti u zoru kod glavnog odbora sdp-a u sarajevu.
Obožavam vas. Mislio sam već da je izumrla generacija kojoj je ova knjiga nešto značila. U drugu ruku, ako su komentatori većinom mladja raja, od 20 godina naniže, onda se izvinjavam za stereotipe koje sam imao o vama, mislio sam da MTV generacija više ne čita ništa, osim, eventualno, ovakvih foruma. Možda još treba spomenuti roman \"Frenny and Zoey\" i kratke priče. Još nešto. Roman nije bio \"kontroverzan\" u današnjem smislu, jednostavno je odudarao od tada uobičajenog načina pisanja i najavio beat i rock generaciju. A sam autor je uvijek živio povučeno. Počivaj u miru, majstore.
goodbye, J.D. thanks. \"The Catcher In The Rye\". hell of a book.
\"Lovac u zitu\" - najbolja knjiga koju sam procitala... RIP
Meni najdrazi autor:( vjecnu slavu mu zelim, i mir
I thought it was \'If a body catch a body,\'\" I said. \"Anyway, I keep picturing all these little kids playing some game in this big field of rye and all. Thousands of little kids, and nobody\'s around — nobody big, I mean — except me. And I\'m standing on the edge of some crazy cliff. What I have to do, I have to catch everybody if they start to go over the cliff — I mean if they\'re running and they don\'t look where they\'re going I have to come out from somewhere and catch them. That\'s all I\'d do all day. I\'d just be the catcher in the rye and all. I know it\'s crazy, but that\'s the only thing I\'d really like to be. I know it\'s crazy.\"