{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljene dvije knjige Ibrahima Spahića

F
26.9.2008. u 19:09
0
0
Predstavljene dvije knjige Ibrahima Spahića
0
Predstavljene dvije knjige Ibrahima Spahića
Knjiga "Znak“ Ibrahima Spahića, koja je objavljena u izdavačkoj kući "Konica" kao dvojezično izdanje, na makedonskom i albanskom jeziku, promovirana je u petak u Skoplju.
U najpopularnijoj kulturnoj instituciji Galeriji moderne umjetnosti i knjižari Mala stanica istovremeno je dekan Džez akademije Toni Kitanovski sa džez kvintetom predstavio i novu knjigu Ibre Spahića "Sarajevski pauci i drugi kukci", koja je napisana na bosančici, ćirilici i latinici te prevedena na engleski jezik.

Tom prilikom je urađen CD i DVD s muzikom koja je pratila čitanje pjesama.

" Ovo je prilog Evropskoj godini jezika", izjavio je Spahić, dodajući da je njegovo stvaralaštvo vezano za nastojanje da se i kroz poeziju i kroz jezik i pisma povežu kulture i civilizacije svijeta.

"Zato se radujem što će nakon ovoga izdanja i promocije u Skoplju do kraja godine izaći i moja knjiga "Znak" u Atini na grčkom jeziku, a u Poljskoj će biti priređen od poljskog teatra u Gnježnom muzičko-scenski performans na osnovu poezije iz knjiga "Znak" i "Čovjek od žice", koja je štampana na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku. To predstavlja najbolje priznanje i jezicima i pismima BiH i čast autoru koji se raduje da naši jezici i pisma pripadaju evropskoj i svjetskoj riznici jezika", rekao je Spahić.

Švicarac preletio Le Manche

27.09.2008. u 09:42

Najtiše mjesto na svijetu

26.09.2008. u 19:05
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: