Komentari (198)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neko spomenik Kralju🇧🇦, neko mural zlocincu, to je razlika.
Bude li u prirodnoj velicini ili nesto vece, dzaba, bolje da nisu ni pravili, kralju tvrtku treba statuu dici vise metara visoku, sa konjima oko njega
Samo nemojte zaboraviti napisati da nije bilo srednjevjekovnog kralja koji je vise pobio Srblja od Tvrtka i ako ga danas svojataju magarci jer mu je prabaka bila vladarica dijela teritorije koju danas zovemo Srbija. Inace u sebi nije imala jednu kap srpske krvi. Ali eto, Srblje ga vole svojatati kao i sve bosnjansko.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Sizofrenija. Postavljanje spomenika liku u gradu u kojem se od mnogih podrzava turska, protiv koje se je Kotromanic borio. Ako postavite bistu, onda hajmo bit frajeri i napisat cijelu povelju, a ne izbrisat onaj dio o crkvi, kao sto su tuzlaci izostavili. Ako smo ponosni na svoje porijeklo, onda hajmo i prihvatit cinjenicu da su mnogi nasi preci presli na Islam iz katolicanstva il pravoslavlja, a ne samo bogumilsku pricu ponavljat dok ne postane istina
@GooUser Pa ko to voli Tursku u BiH osim ovih SDA turkofila. Problem je samo što se nismo vratili vjeri prije Turaka ovih poganih.
care moj, tih SDA turkofila sto spominjes je nazalost puna Bosna.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Naucite nesto napokon o SVOJOJ vlastitoj historiji i o pravim precima, naucite nesto o Bosni i budite istinski Bosnjani!
Stavi Tvrtka, prebaci jezik sa Bosanskog na SrpskoHrvatski ili HrvatskoSrpski kao oficijalni kako je i bilo, ukinuti RS i Federaciju..jedna BiH, zakonom zabraniti povezivanje religije sa politikom, potencijalni politicki predstavnici mogu samo predlagati sta je najbolje za BiH neovisno o tome u sta ko vjeruje.....i onako je malo ko procitao Bibliju/Kuran. . raditi na ulasku u EU...zahebi sve ostalo
a da vam ja pokažem mog tvrtka?
Ja znam za jednog Tvrtka, osim ovog, a taj je Kulenovic. I jos znam za zenicku porodicu Tvrtkovic, Bosnjaci su. Zanima me, zasto taj Tvrtko nema vece priznanje od Srba i Hrvata, ako je vec njihov, nego samo kad Bosnjaci za nesto kazu da je i njihovo, oni ko mala djeca, e nije, nase je.
Nejse, kad je moj licni dojam u pitanju, ja bih izabrao ovog koji stoji, otvorenog dlana, s macem u korama. Simbolika stecka, otvorena ruka, ali da stanes, da se vidi tvoja namjera, hoce li se vaditi mac iz kora. To je meni Bosna. Ovo na konju, isukanog maca mi je prevazidjeno, i stavlja naglasak na samo jedan aspekt, ratnicki, osvajacki.
Super ideja samo ga treba postaviti na neko vidljivu poziciju al trg ispred Ekonomskog faksa ili u parku preko puta Predsjednistva
Vrhunska skulptura, svaka čast profesore!!
Hoce li za 500 godina biti podignut spomenik Putinu zato sto je prosirio Rusiju na Ukrajinu? Poenta1: istorija bi trebala da pamti vladare koji nisu osvajali, a ne obratno. Poenta2: Cezar, Dzingis Kan, Makedonski, Napoleon i ostala sića su zločinci, a Njutn, Fleming i ostali su heroji. Hvala.
Super za ideju ali …. Na jednoj slici konj sa sve 4 noge na zemlji , na drugoj konj ima jednu nogu dignutu a na trećoj nema konje nikako Sve to ima neko značenje majka mu stara
vidimo koje rjesenje vi favorizujete. 10 slika, na prvoj svi, na drugoj ova na konju, i 8 ovih gdje mase. niko i ne vidi treci prijedlog.
Tvrtko najbaziraniji Bosnjak , upada u srbiju osvaja je a stanovnistvo odvodi kao roblje ... Trebalo bi vise tvrtka danas da povedu ovaj narod💪
Zasto Klix slikama i videom izbjegava treću statulu, onu s lijeve strane?
Najbolje ovog što maše. Da maše omladini što masovno odlazi u inostranstvo. Selo gori a baba se češlja. Pored hiljade drugih prioriteta pravi se spomenik.
E samo mi u zivotu fali spomenik Tvrtku. inace mi je sve potaman, Sad ce i 382 markice penzije pa cu da odvojim stogot za taj spomenik. Inace me taj Tvrko mnogo zaduzio u zivotu da jedva cekam da vidim taj j.......ni spomenik. Samo nam kraljeva fali evo imamo tri pa se volimo svi zajedno i skupa do boga.
Zašto ga omalovažavate i sakrivate u onaj parkić iza Predsjedništva?
Trebao bi biti lik sa konjem u veličini spomenika Josipa Bana Jelačića ili Kralja Tomislava u Zagrebu.. To bi bilo najbolje.. Da se sravni oni dole sve oko Hastahane parkinga i tu postavi a i da se uredi park, da fontanom..