Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa umjesto da radite 4D virtuelne prezentacije, mogli ste uraditi nešto po pitanju pristupačnosti Bijeloj Tabiji. Treba sve osvijetliti, da ne izgleda kao okupljalište narkomana, što trenutno jeste. Sramota je da je jedan historijski objekat u onakvom stanju.
@manjiBHentitetTZVpc Jašta, sve im treba uraditi, a oni nek sjede i primaju platu. Za pare bih ja i radio, za razliku od njih. U ovoj prokletoj državi ništa neću besplatno da radim. Nek radi onaj kome je to plaćeno. :))
oj losih rendera
ne znam jesul gori modeli il' texture. a render je 0!
ne zna se sta je smijesnije renderi il muzika
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
3. faza... 4D virtuelna prezentasija Bijele tabije.. ukljucen "Bosnjacki institut"??? Sta je sa "prvom fazom" nekakve virtuelne prezentacije tvrdjave/grada Visoki u Visokom? U Sarajevu se svaka dzamijica, svaka zidina iz turskog vagta renovira i za to se nadju pare. Ako drzimo da nase istorije onda mislim da bi iskopavanje, konzervacija.. rekonstrukcija tog grda/tvrdjave u Visokom, trebala imati visi prioritet.
svaka tvrđava u BIH treba da bude obnovljena, očišćena, uredno osvijetljena i napisana njena povijest i istaknuta na vidljivo mjesto i da svaka ima nekog svog turističko-povijesnog tumača da kada turisti dođu da ne bleje u prazno. To prije svega treba da bude zadaća lokalnih ili opštinskih zajednica pošto je državni vrh zauzet posjetama haškim zločincima, turskim svadbama i veliko-srpskim vašarima po Banja Luci.
ja vake rendere radio guro tutu u rikverc. Dajte ljudi djabe cu vam uradit nemojte se ofirat sviju vam
Imal naznake da se Vratniku vrati staro Bosansko ime Hodidjed ?
Bijela Tabija treba neku vrstu rekonstrukcija, ako ne i potpunu! Tok se to ne desi, moze da se ocisti i ucini pristupacnom za turiste. Sramota je da ovako zdanje, koje je bilo obiljezje Sarajeva jos prije Osmanlija, bude ovako devolvirano.
Preloš 3D,ovo kao da je dijete iz osnovne crtalo. render katastrofa ,a i modeli također,teksture...
Projekt. O, projekt, kako to gordo zvuči. Akcioni plan. Strategija su eksperti i nji'ovi zamjenici. Vizija i misija. Održivi razvoj. Mjere svačega. I ničega. Agenda i reforma. Implementacija i evaluacija. Opstrukcija i hajmo jopet! https://www.youtube.com/watch?v=Q8Tiz6INF7I .
Dobro za djamiju smo mogli pretpostavit, ali gdje je crkva ili pak Islamska Zajednica zeli drzat cvrsto monopol nad svim stanovnicima starog djela grada, poput nekadasnje komunisticke partije.
Jel ovo nova igrica?