Komentari (659)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zaboravljamo nase kraljeve, nasu biologiju, genetiku...a slavimo Turke okupatore....
neka nama turaka da ih nije bilo ko zna gdje bi mi zalutali
@puJ-do Ali de ti to objasni prosječnom čitaocu Informera i Blica da Bošnjaci ne razumiju turske serije bez titla. Oni ubijeđeni da nama ne treba dok koriste više turcizama nego mi u Bosni. Teško da u Bosni neko kaže...."na astalu ti je zejtin".... dok u njih to možeš često čuti svakodnevno u restoranima.
PRIKAŽI ODGOVORE (29)
Bosna nije od Avnoja ili referenduma..Bosna je od Kulina. 29.august je stvarni Dan drzavnosti
Bosna je gubila svoju suverenost kada su je okupirali osvajači poput Osmanlija, Austrougara, Nijemaca i sada UN.
dobro mozemo se sloziti da bi ovaj datum odgovarao najvise posebno jer nema nacionalni znacaj u smislu muslimani i to.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Najgore je sam sebe lagati, pogotovo kada Vam istoriske činjenice kažu suprotno, nažalost to je praksa pogotovo na Balkanu uz neizbježnu mitologiji nekog vođe, budalast narod je lako zavaditi i njim upravljati u željenom pravcu.
Kulin Ban je srbin iz srpskog kraljevstva. Bosna je je bila banovina u kraljevini srbije tj. danas kao opstina.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
jel moze neko ovo prevesti
Pitaj djeda. On zna cirilicu.
Bilo je to vrijeme istinskog procvata Bosne. Srebrenicko srebro je pokrivalo 1/5 evropskih potreba, a bosansko olovo koristeno po evropskim kupolama. Ne vidim mjesto cinizmu niti podsmjesima, jer sjecanjem na Kulina slavimo drzavu Bosnu. U Kulinovoj Bosni, a i mnogo kasnije, su zivjeli Bosanci. Nisu Srbi niti Hrvati, vec bosanski katolici i bosanski pravoslavci. Veliko-komsijske ambicije stasaju tek u drugoj polovini XIX vijeka.
@SvetiJuraj ... Srbija i Hrvatska , kao drzave Srba odnosno Hrvata, su vec, uveliko, postojale. Nadji mi bar jedan istorijski izvor iz ovog vremena ( i kasnije) koji govori o 'Srbima' ili 'Hrvatima' u Bosni? Tek nakon Ilije Garasanina, odnosno Ante Starcevica.
OD KULINA BANA I HERCEG STJEPANA, STOLJEĆIMA ŽIVI ZEMLJA PO IMENU BOSNA ZVANA
slavili bi vi da vam nisu dragi okupatori Turski...
Je li vama jasno da je Kulin bio Bogumil, a tek kasnije prelazi na krscanstvo? Ovi Srbi i Hrvati se utrkuju ko ce ispasti veci glupan i falsifikator hahaha!
kakav Bogumil..ne lupetaj bio je Bosanski krstjanin..proući malo Bosnu Srebrenu,Kraljevu sutjesku, Vareš i ostal mjesta krščankog predznaka..
@Remastered Bogumil 😂😂😂😂😂😂😂
Kulin - bosanski ban, hrvatskog porijekla, nakon njegovog oca bana Borića, hrvatskog velikaša iz Slavonije, Kulin je prvi domaći bosanski vladar, vladao je Bosnom od (1180. - 1204.). Kulin 1203. organizira skup na Bilinom Polju gdje objavljuje, pred papanim izaslanikom Ivanom de Kazamarisom i svjedokom dubrovačkim arhiđakonom Marinom, svoju privrženost katoličkoj crkvi i odriče se bilo kakve hereze.
Pa kako sad hrvat, pa do jučer je bio srbin odnosno pravoslavac. de odlučite se pobogu
"Ja, ban bosanski Kulin" tzv. Srbi i Hrvati na aparatima u startu povelje HEHEHE! BOSNA!
500 godina ljubiš dimije Turcima, širiš islam, glumiš age i begove. Do povelje kulina bana ti stalo kao i do lanjskog snijega. A kad Turci odu, i kad ti velikoislamistička ideja propadne, e onda bi se malo pravila bošnjačka nacija od 1993., pozivalo se na neku povelju i bogumilstvo. Pa to može samo blentavi balija :)
OVO je po julijanskom kalendaru napisao Kulin Ban na dan Usjekovanja Glave Svetog Jovana Krstitelja.
ta suverenost je pala dolaskom turaka a ponovo je uspostavljena ZavnoBiH-om
Država Bosna
Evo mene vala nije puno briga ni za osmanlije ni kraljeve ni banove ni bilo koga. Bilo pa proslo, historija, prošlost. I tada je bilo groznih stvari kao i danas. I tada je bilo nepravde. Okrenimo ae mi buducnosti uzimajuci pouke iz proslosti.
Sretan praznik Bosni i dobrim Bosnjanima.