Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"bosanci i hercegovci\" koja pismenost sax...postali ste ko bht1
jao obozavam sa kakvom lakocom se preuzeo hrvatski izraz \"spisateljica\" jer kao zvuci tako kulturno...WOW... kao sto rece nalogodavac jadna ova zemlja kada je ovaj medicinski specijalst rodm iz Mrđenovićima kod Foče nazovi najprodavanija \"spisateljica\"??!!!
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000340643035&ref=ts
Pa kad bi mi slusali ovako Moja ti pa kako ce ta djeca koja ne idu u skole i ne citaju citati knjige,a joj koji je to odgoj,nije lako bez nauke zivjet,a to je pogresno reci djeci.Takve izjave kao sto ti dajes Nuro nije nikada ni jedan pisac dao,kontaj sta pricas,pa onda kazi nesta......
svaka čast NALAGODAVAC!:)
EVO KAKO NURA ZAGLUPLJUJE DJECU!:\"Zapravo je to linija vodilja u svemu što sam javno kazala, uradila, napisala... Ta te... Opširniježnja je moja suština.... Rahmetli otac je najviše uticao na formiranje moje ličnosti. Govorio nam je – nije mi prioritet da završavate studije, da magistrirate, doktorirate... samo da budete ljudi. Hljeb možete zaraditi i metući žuto lišće Vilsonovim čista obraza... Tako sam i ja moju djecu odgajala.\" >>>>Nemojte se obrazovati! Bitno je da budete ljudi. Dakle: budite glupi, siromašni, ali ako ste dobri - voljeće vas ovi pametni koji će moći i dalje manipulirati vama...proizvoditi neobrazovnu masu koja je najpogodnije \"oružje\" za zauzeti vladajuće pozicije!
Kad ćete uraditi interview sa Muharemom?
Aj zene dosadne...
Nuro, bil ga mogla loma.... onako,... znas?!
@ evasa vec odavno ne citam komentare, a ne sjecam se kada sam nesto prokomentarisao. e sad sam morao... tacno. i ja sam to isto pomislio citajuci ovaj intervju. odraz krajnje malograđanstine je kada se neko u prvoj recenici pohvali da je poklonio svoju nagradu \"... onome ko ima manje od mene.\" pa mislim stvarno... ostatak necu komentarisati, jer je suvisno. inace nisam citao njena djela, samo mislim da je smijesno da pisac ima svoje citatelje kao grupu na facebook-u koji mu \"signaliziraju\" sta treba pisati. tako ne nastaju umjetnicka djela nego \"komercijala\". sumnjam da cu citati njene knjige... (evo tri tackice za nagradno pitanje :)) @ nalogodavac ja o srbima ne sudim generalno, jer nisu svi isti (mozes i sebe uzeti kao primjer), nemoj ni ti o bosanskim muslimanima. @ @A ovo? ko god da je uputio kritiku, kakav je ovo komentar? \"cujem da ste nesto s...\"? knjizevni? kulturni?
A zašto studentice književnosti ne bi imale pravo pisati o knjigama?Imati književno kritički stav? Ne vidim tu ništa sporno.. A Nura je kriza za bh. književnost. Još kad se autorica onako kulturo brani od \"mladih \" kritičarki diskriminirajući ih zbog mlčadosti! Pa i ona je nekad bila mlada,a i ima sina koji giodinama pipe.. svašta.. sve dete pokupi s interneta.. Al bar zna upakovat.. I za vrazliku od mame i intologentan je .. koliko toliko. plus internet..
Tko najčešće koristi tri tačke?
BiH je dotakla dno ako vam je ova medikoritetkinja, populistkinja i licemjerka najprodavanija spisateljica. Ja sam jedan od rijetkh bosanskih Srba koji se osjeća kao Bosanac, i to sa ponosom ističe, i uvijek me boli kada slušam priče o tome da su i Bošnjaci nazadovali u kulturološkom i civilizacijskom smislu, što meni veoma smeta jer ih ja doživljavam kao ono zdravo jezgro očuvanja multikulturne BiH. Izgleda da su ti kritičari u pravu, kada vam je ova čuvarica patrijarhata i propagatorka nazadnjaštva najčitanija u narodu. A za Nuru pitanje: zašto ona život ne provede pored šporeta i sa 10tak komada djece, zašto ne živi isti onaj sistem vrijednosti koji se provlači kroz njene patetične tekstove, zašto sama ne otjelovljuje poruke kojima truje djecu? Biće da je ona upravo paradigma stepena hipokrizije današnjeg bošnjačkog društva. Ode Bosna definitivno u racku!
Ja sam cijeli život mislila da je ljepše kada pustiš druge da govore o tvojoj unutarnjoj ljepoti, bogatstvu životnog iskustva... Pored toga, u svakom intervjuu draga naša spisateljica previše ističe razliku između materijalnog i duhovnog. Valjda se podrazumijeva da onaj ko piše knjige i onaj ko ih čita imaju slično mišljenje o materijalnim i duhovnim stvarima. Ovako mi ovo stalno ponavljanje o bitnosti jedne a nebitnosti druge stvari zvuči malo \"fake\".
Ova zena kao ljekar trebala bi imati malo drugaciju sliku o djeci,SVI SMO RAZLICITI,a naslov puno govori.Bilo bi dobro da se i timovi ljekara ukljuce i pomognu roditeljima i toj kako stoji u naslovu SUROVOJ DJECI,jer svi nisu u mogucnosti citati knjige,ili razumjeti nekog pisca,ili su jednostavno siromasni na razlicite naciner ali ih nikako netreba OSUDJIVATI DA SU SUROVI VEC IM TREBA SAMO POMOCI NA RAZLICITE NACINE.Osuditi nekoga i bez znanja zasto je tako nije mala stvar,jos ako nemas znanje ZASTO JE NEKO SUROVO DJETE.