Kultura
0

Pogledajte posude, lampe i nakit polaznika TAKO-škole keramike i grnčarstva

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Druga godišnja izložba polaznika TAKO-škole keramike i grnčarstva otvorena je večeras u sarajevskoj Galeriji "Mak" na kojoj su izloženi brojni predmeti kao što su posude, lampe i nakit.

Kako je u izjavi za Agenciju FENA kazala voditeljica keramičke radionice u TAKO školi keramike i grnčarstva Tatjana Kovačević-Vidović povod za ovu izložbu je obilježavanje druge godišnjice škole.

"Izložbeni radovi su raznoliki i donose prikaz različitih tehnika koje se rade s polaznicima. Svi polaznici škole su amateri odnosno osobe iz potpuno drugačijih profesija i svih starosnih uzrasta", kazala je Kovačević-Vidović.

Kao najčešći motivi su, kaže Kovačević-Vidović, upotrebni predmeti, ali tu su i skulpturalni predmeti. Radi se u malim grupama do šest polaznika.

Polaznici se sastaju jednom sedmično i dva sata provode u kreativnom radu, a ciklus traje mjesec dana.

Voditeljica je na kraju je pozvala sve zainteresirane da posjete ovu školu u ulici Bugojanska 12 i vide kako se to radi s keramikom budući da se radi specifičnom procesu.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 16. novembra, a moguće je vidjeti pribor za čaj, maske, tanjure, zdjele, vaze, figurice, svijećnjake itd.