Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vala ne znam odakle zaključak da je nanio štetu bosanskim muslimanima, eto ako je jednu lijepu riječ rekao o (bosanskim) pravoslavcima i katolicima u Travničkoj hronici neka je neko molim lijepo citira.
srbine, siri mrznju na nekom od vashkih portala, ne na ovom, pogotovo u ovom clanku. pogrijesio si adresu, a i sam si greska. to mi je rekla tvoja mati, koja sebe proklinje sto te rodila.
sarajevski festival mi počinje ličiti na goraždanski a goraždanski više ni na šta ne liči...možda na čevljanovičku koridu;-))))))
Književno stvaralaštvo velikog srpskog književnika i nobelovca, Ive Andrića u kontinuitetu je izloženo najprimitivnim napadima i u istorijskom smislu potpuno neosnovanim kritikama bošnjačkog kvazintelektualnog, političkog i vjerskog vrha. Napadaju ga i osporavaju baščaršijski čuvari orijentalne tradicije i kulture koji priželjkuju obnovu stare i neku vrstu moderne verzije Otomanskog carstva na Balkanu. Velikana pisane riječi optužuju da je svojim djelima, posebno romanima \"Na Drini ćuprija\" i \"Travnička hronika\", navodno iskrivio pravu sliku Bosne iz perioda turske okupacije čime je bosanskim muslimanima, Bošnjacima, nanio ogromnu štetu.
Jah.
Iz godine u godinu nacelnici otvaraju festival...to samo ima u Gorazdu...ko da nema zasluznijih ljudi u gradu...ma svak imalo pametan nece ni doci na taj ebeni teferič...a cevljanovicka korida je korida tu se zna sta je...ali kad mi kaze festival prepoznatljiv u evropi a sve bik do bika...e usra ga do daske!!!
Jadan festival, jos malo i bit ce na nivou koride u Cevljanovicima... Nacelnik se ufurao da zna nesto o kulturi i kulturnim vrijednostima, pa opet govori kako je najbolji festival, a mlade nije ni pitao sta zele ili ne zele, niti ga briga za to.. Ni mlade, a ni ostale gradjane... A gradjani bi se trebali pitati, njihov je budzet.. Al sta ces, moze on...