Komentari (122)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vazni su cevljanovici,rostilji,x faktor,dr.torabi,vjerski objekti na svakom cosku a korupcija i kriminal caruju.sport i kultura gurnuti u kanalizaciju....
Bez veze komentarisete,muzej je ko "air Bosnia",140 uhljeba je na platnom spisku muzeja.Puno je to i za fabriku!
Eh da je kako diskoteku napraviti tu da lupaju cece, mece i slicna sranja to bi siguran sam uradili, kome treba kultura i muzej.
hocete da spasite Zemaljski muzej? to je bar jednostavno. otpustite sve koje tamo rade. zaposlite na minimalac grupu historicara i umjetnika nekoliko pravnika i ekonomista koji su fax zavrsili prije max 3 godine. oni nek ganjaju studentariju da volontira i odradi fizicki posao ciscenja i pripremanja, izrade fb pagea, placanja reklama na svakom portalu koji se iole avi turixmom i jos srednjoskolce sa prospektom da hodaju po gradu. napravit program od 7 dana koje ces sako vrtit( turisti se mjenjaju... njina je to svima sve novo) svi nasi ce uz adekvatnu medijsku kampanju doci po jednom bar (vidi efekat dite) i eto ga.... al jok uhljebi moraju imati svoja prava... njih koliko? 150 koji nista ne rade a zaposleni su iako je muzej zatvoren.... o cemu mi pricamo....
pa ko je pokrao dinosauruse i one ajkule,da nisu goraždaci
niko ne sprecava kanton sarajevo da odvoji novac za muzej. niko ne sprecava kantone u federaciji da odvoje novac i salju djecu iz skola u muzej. nama je uvije kriv dejton sto nesto necemo da platimo. al auta, kabineti, sekretarice, vozaci ... su vaznije. politicari su obicni ublehasi bez imalo volje za bilo sta osim za svoje gzce.
cemu obolika patetika .genocidasi blokiraju i time sustavno unistavaju svaku instituciju koja afirmira BiH kao drzavu .krivi su oni koji su potpusali nakaradni Dejton oni koji su ih na to.natjerali i ovi sada koji placu nad kofol nebrigom vlasti a nece da nazovu stvar pravim imwnom nego ubergeadjanizuraju i patetisu svako srpskohrvatsko podkopavanje bosanskog bica
Ako ga nece drzava financirati nek postane privatni muzej. Od naplate ulaznica se moze financirati pod uslovom da privuku raju kvalitetom i pojacavanjem zanimljivosti muzeja. Madame Tussauds je npr. privatni muzej.
e bice kafica...
a gdje su sad one desetine "volontera" sto su za hiljadu i nesto KM mjesecno "volontirali" u ovom muzeju?
Nek' daju koncesiju 100-200 godina na objekat i sve eksponate Oksfordskom ili nekom drugom univerzitetu.. bez ikakve naknade... da vidite kako bi ljudi od toga napravili pare.. umjesto što prikupljaju političke poene i aktiviraju natezanja preko objekata koji to ne bi smjeli biti...
Prepade me :) Reko' šta skrivih..:))
Koja smo mi bijeda od drzave kad se jedan muzej nemoze urediti i staviti u funkciju i rad nevjerovatno
Rekose dvojica seljacina koja kradu WIfi od komsije bravo momci
http://www.blic.rs.Vesti/Drustvo/579098/Pozivaju Bosnjake- i -druge -gradjane-da-postanu-Turci...
Ma ta ce nam muzej, tamo ionako sve prestarilo, oronulo, vrijeme to sve pregazilo... bolje da se prostor upotrijebi za neki salon automobila, neku kreditnu agenciju ili... joj znam ! ZA organizacioni odbor koride u Čevljanovićima.
Jel moguće da je iko pomislio da ja ovo ozbiljno?
Narod koji se ne brine o svojoj prošlosti neće imati ni svijetlu budućnost. Zašto mnogi koji dođu na Čevljanovićku koridu izdvoje po nekoliko stotina Eura za provod,a postavlja se pitanje da li je posjeta Vijećnici preskupa ili posjeta nekom od muzeja? Nekada si morao kao školarac posjetiti nekoliko desetina muzeja i istorijskih spomenika u toku školovanja,a danas MORAŠ da ideš na koridu zato što ti sredina u kojoj gravitiraš ne dozvoljava da razmišljaš o kulturnim institucijama već o Zekonji, Rudonji, Garonji i ostalim pripadnicima plemenitih pasmina goveda. Zašto su zvuci ispod šatri ljepši od zvukova Sarajevske filharmonije, zašto su hektolitri alkohola bolji od duševnog zadovoljstva, zašto je sve što je bilo cijenjeno sada poniženo, zašto smo ograničeni na NEOGRANIČENI primitivizam, zašto smo što reče jedan naš glumac kao narod "ZAPUŠTENI".
Jer tako ocito zelimo.