Mistična atmosfera u SARTR-u
0
Ples derviša zadivio sarajevsku publiku
Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
http://youtube.com/watch?v=GEPs8Zs48jo
Ovo je umjetnost i jako zayebana stvar kapa dole
Ne pripadati jednoj od masa-religija ne znaci ni odmah da osoba uopce ne vjeruje ili da je ateist.
Ovi gostuju i po Europi!! Ovo je neka vrsta umjetnosti, no ti to naravno ne znas. Sufizam je jako popularan u US. Nema nikakve veze sa Vehabijama. To je kao da tebe izjednacimo sa ortodoxom. Po pravilu, nema ni veze sa Islamom koji se kod nas praktikuje. Bosanski muslimani su tradicionalno Sunni-Hanafi (kao i Turci). Sufi (Mevlana dervisi) su posebna grupa. I u Turskoj gdje su Mevlana dervisi nastali je bio nekada ban na sufizam.
nije vam ovo rock end roll pa da kazete ples vise je seansa ili jedan od nacina zikra tijelom koji ima svoju simboliku
ocigledno si ti odavno u krugu sejtana
Nabrajaš neke nauke...otvori pođahkad kakvu knjigu, saznaj ko je izmislio te nauke, smiješni i zadojeni mali glupane ;)
Pljačkaš, švercer? E, jadna mala dražotitoidna spodobo.
\'\'Ateisti, baš kao i religijski ekstremi, to su jadni mali ljudi koji ne čuju muziku zvijezda\'\' - Einstein. Kako vas samo žalim, jadni ljudima nalik smrdoslovenski žohari
Ovi smrdoč.e.tnički/ateo-jugošovinistički barbari su stvarno dno svakog dna. Koji primitivizam, koja zatucanost, koje zlo...
@KDK E moj brate, ti izmjesao i kruske i jabuke. Kakve veze ima saudijska tagutska vlast sa cestitim vjernicima. Pogledaj malo mudzahide na K.avkazu (Ch.e.ch.e.n.i.j.a, D.a.g.e.s.t.a.n), srce me boli za njima kako se momci bore, a ti ces i za njih reci da su vehabosi samo zato sto nose bradu.
Hahah ujedinili se vehbosi i ateisti protiv \"novotara\" sufija, nešto slično ujedinjenju USA i S.Arabije protiv Iranaca. Kako ovi ćafiri i munafici odmah udruže snage protiv onih koji ne šire nemir i smutnju na zemlji. Sinoć pročitah da će ćafiri biti na većem stadiju u džehennemu od munafika :D
@Grijesnik Ne bih da tekfirim nikoga, ali ne znam kako si ti tako siguran da je ovo ispravno. Otkud ti znas da sejtan nije \"uletio\" medju njih pa im ovaj ples lijepim prikazao, a ovo i podsjeca na neke druge religije. Imas li kakav dokaz da je ovo bila praksa Poslanika s.a.w.s i njegovih ashaba? Cime opravdavas to?
to ti je,sinko,mama pricala o tati,a posto te je istovremeno zadajala mrznjom prema islamu i svemu sto nosi njegov predznak,je u tvojoj maloj glavici doslo do velike zbrke...zalosno je biti odgajan u mrznji, u takvoj socio-psiholoski neuravnotezenoj porodici.
Ne moze se razgovarati s ljudima koji citaju kako im odgovara a ne kako pise..i Evo Šejtan je odmah uletio ovdje da mi ovako komentarišemo o Dervišima zato jer je ovo ispravno a da se radilo o nekom Indijskom ritualu tu bi nas šejtan navracao da govorio auuu kako je prelijepo..itd itd.. Vama vaša vjera, meni moja..
....jer je bio najbolji covjek koji je ikad krocio ovim svijetom.... vole ovi zalude.ni napisati... a njihova istorija pokazuje i dokazuje, do 40. godine iskljucivo sv.ercer, sitni var.alica, pljac.kas karavana i vjerovatni ubic.a kad je malkice ojaco u svojim \"poslovima\", a valjalo se medu takvom gam.adi probit, ne moze to svako, zeni ba.bu bogatu zid.ov.sku ud.ovicu sa bratom utjecajnim zid.ovsk.im sv.estenikom ! i tad ga krece, i poslovi i duhov.nost, em nova bogastva, novi narodi i nova vj.era :) iz noci u noc on dobija obja.ve, ali nema vremena da nauci pisat, umrijece ko najne.pismeni pap.ak, valja izorganizovat ra.tove na druga plemena koja mu stoje na sver.cerskim rutama, valja im domove sru.sit i spalit, muske pob.it a zene razdijelit kao ratni plijen, valja jedno djetesce iz.je.bat.avat iz noci u noc, valja sve i svasta, ali nista ljudski pohvalno a radi se kako kazu a najboljem covjeku sto je hodio planetom :) kad si glu.p onda si glu.p do kraja moji gl.upi vjernici
Ne čitaš, rade to u arabiji jer je to sunnet! Mada opet ku.ran koji za sebe kaže da je kompletan, nigdje ne spominje sunnet. Ne spominje ni naredbu sunećenja, ne spominje ni stubove vjere i još mnogo stvari, ne spominje a kompletan?